Представљање нове биографије култне групе ДОРСИ

Уторак 6. децембар у 19.00 / Kлуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“

Представљање књиге Грејла Маркуса
ДОРСИ – Пет опаких година музике за цео живот
у преводу Зорана Пауновића (Clio, 2022)


Учествују Зоран Пауновић и Тамара Митровић

Уторак 6. децембар у 19.00
Kлуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“

Представљање књиге Грејла Маркуса
ДОРСИ – Пет опаких година музике за цео живот
у преводу Зорана Пауновића (Clio, 2022)
Учествују Зоран Пауновић и Тамара Митровић

"Уместо заморне фактографије, таблоидног сензационализма и сумњивог мистицизма, Грејл Маркус нуди узбудљиве и дубоке критичке и културолошке увиде, чиме убедљиво потврђује како свој статус једног од водећих светских рок критичара и историчара културе, тако и непролазну вредност поезије Џима Морисона и музике групе Дорс." 

Зоран Пауновић

Kаже Салман Ружди да „нико не чита песму попут Грејла Маркусаˮ. Маркус настоји да пружи одговор на питање, како то да 40 година након распада групе и даље није могуће провести два сата у вожњи, а не чути на радију бар једну њену песму? Kако то да је бенд који је постојао свега пет година до данас остао слушанији од готово свих који су стварали у истом периоду? 

Грејл Маркус, амерички писац, музички новинар и стручњак за америчку поп-рок културу, некадашњи критичар култних магазина, као што су Rolling Stone и The Village Voice, познат је по особеном приступу рок музици, коју сагледава у ширем културолошком контексту. Његов „Тајанствени воз“ (Mystery Train) обрео се, као једина књига посвећена америчкој музици, на листи 100 најбољих нефикционалних остварења магазина ТIМЕ. Предаје на Принстону, Берклију, Минесоти, као и у Новој школи у Њујорку.
 

Top