Представа „ТЕШКО ЈЕ РЕЋИ ЗБОГОМ"

Уторак, 2. март
19.00, Велика сала

Вихор Театар
ТЕШКО ЈЕ РЕЋИ ЗБОГОМ

Текст: Миро Гавран
Режија: Марија Липковски
Сценографија: Марија Симовић
Музика: Марко Лоуис
Костим: ISKON MODE (www.iskonmode.rs)
Продукција: Невена Вукес и Душан Синђић
Извршни продуцент: Театар ВИХОР
Фотограф: Михаило Миловановић

Играју:
ТЕА – Невена Вукес
ДАВОР – Иван Михаиловић
ЕНА – Нина Јанковић / Драгана Дабовић

О представи: 
        У драмском тексту „Тешко је рећи збогом” сусрећемо се с необичним брачним троуглом. У динамичној причи пуној неочекиваних обрта „жртва” и “прогонитељ” замениће места, „истине” ће постати „лажи”, а „лажи” ће постати „истине”. Примењујући акронолошки начин приповедања, исписујући брзе, готово колоквијалне дијалоге, Миро Гавран је написао модерну савремену драму с којом ће се данашњи гледаоци лако поистоветити, а  у судбинама приказаних јунака пронаћи ће делиће свог личног искуства.
        Неки театролози су овај Гавранов текст именовали комедијом, неки мелодрамом, неки драмом, а у њему се све те одреднице сусрећу и преплићу, позивајући глумце и редитеља на грађење снажне представе, која никога неће оставити равнодушним.
        Ако се слажете с тврдњом да су мушко-женски односи најважнији за нашу срећу и несрећу, онда ћете у овој представи истински уживати.
        2017. године представа „Тешко је рећи збогом" била је позвана на међународни фестивал у Прагу, у Чешкој - 7. ГАВРАН ФЕСТ - а уједно то је било прво гостовање најмлађег српског театра на том фестивалу у позоришту „На Прадле" (Na Pradle). Након тога уследило је гостовање у Паризу, у Француској.
 

Цена улазнице: 500 дин (50% попуст за студенте и пензионере)


 

Top