Представа „СЛАВНА ФЛОРЕНС"

Уторак, 25. мај
20.00, Велика сала

Атеље 212
СЛАВНА ФЛОРЕНС

Текст: Питер Квилтер
Превод: Ђурђа Тешић, Теодора Марковић
Режија: Ђурђа Тешић
Сценографија: Зорана Петров
Костимограф: Горица Поповић
Корепетитор: Миша Цвијовић
Избор музике: Ауторски тим представе
Организатор: Невена Вучковић

Играју:
Флоренс Фостер Џенкинс: ГОРИЦА ПОПОВИЋ
Козмо Мек Мун: ИВАН МИХАИЛОВИЋ
Дороти / Марија / Госпођа Вериндер Геђ: ТАМАРА ДРАГИЧЕВИЋ

Инспицијент: Миленко Адамов
Суфлер: Јелена Твртковић
Фотограф: Душан Ђорђевић

Премијера: 3. април 2014.

О представи:
СЛАВНА ФЛОРЕНС, по тексту британског драмског писца Питера Квилтера, jе истинита прича о Флоренс Фостер Џенкинс, најгорој певачици на свету, која је четрдесетих година у Њујорку била омиљена музичка атракција. Флоренс Џенкинс се прославила оперском каријером, иако није умела да пева. Комад прати њен живот у време када њена каријера достиже врхунац – наступом у Карнеги холу!

Једини проблем била је чињеница што је сирота Флоренс сваку салву смеха из публике нехајно одбацивала као професионалну љубомору. Публика је била одушевљена њеним „фантастичним гласовним могућностима“ и за концерт ове сопранисткиње без трунке слуха увек се тражила карта више.

Ипак прича о Флоренс Џенкинс је топла људска прича, јер су њена огромна љубав према музици и ексцентрични ентузијазам били толико заразни да су били јачи од недостатка талента. Овај бродвејски шоу и велики позоришни хит, први пут је изведен у Лондону, на Вест Енду 2005. године, када је био номинован за престижну „Лоренс Оливије” награду као најбоља нова комедија.

Реч редитеља:
Живети слободно и радити оно што највише волиш, зар то није сан свакога од нас? Али шта ако недостаје главни састојак за остварење сна – таленат? Пред нама је особа цију жељу и упорност ни земљотрес не може зауставити, особа која се увек нада најбољем и за коју је реални свет прецењен, јер је много лепше живети у облацима. Пред нама је Флоренс Фостер Џенкинс, најгора оперска певачица свих времена или, како ју је тадашња критика звала, „Прва дама сумњивих нота“. Њена особеност и ексцентричност дирнуће вас и насмејати до суза, а њена љубав према уметности подсетити да пре сваке жеље за славом треба да постоји искрена вера у лепши и креативнији свет.

Трајање: 95 минута

Улаз бесплатан поводом Дана Дома културе „Студентски град“

Top