Плесна представа „ГАЛА КОНЦЕРТ"

Субота 27. новембар
20.00, Велика сцена

Плесна Компанија „Балет младих“ Института за уметничку игру Београд, Србија
ГАЛА КОНЦЕРТ*

ГАЛА КОНЦЕРТ „Балет младих“ велича музику и лепоту покрета.
Концерт је испуњен варијацијама класичног балета. На сцени ће учествовати преко тридесет извођача из компаније „Балета младих“, студената Института за уметничку игру и играча из балета Народног  позоришта. Млади играчи ће приказати варијације као што су „Полонеза“ из балета „Евгеније Оњегин“, „Игра сати“, „Руска игра“ и „Валцер љубави“ (Чајковски).

Композитори: Петар Иљич Чајковски и Амилкаре Пункиели.Плесна Компанија „Балет младих“ је основана 2019. године у оквиру Института за уметничку игру с циљем едукације и промоције ученика основних и средњих школа на подручју Београда и Србије.

Руководилац компаније је балет мајстор Амалиа Миндрутиу (Румунија), уз асистенцију и сарадњу са балетским педагозима Милицом Безмаревић и Милом Стијак. Корепетитор компаније „Балет младих“ је Ана Спремић. План рада компаније је извођење редовног репертоарског програма који се састоји од Гала концерата, балетских свита, једночиних балета, целовечерњих балетских представа и изворних кореографија класичног наслеђа. Рад компаније је усмерен на припрему полазника за будући професионални рад у ансамблу.

„Балет Младих“ је реализовао велики број концерата у оквиру програма Народног позоришта и Театра „Вук“ у оквиру којих су се представили ученици основних и средњих балетских школа.

Трајање: 45 минута
*Цена улазнице: 600 дин. (50% попуст за студенте и пензионере)

Top