Представа „БРАТ"

Понедељак, 8. март
19.00, Велика сала

НАСТеатар - БЕОГРАДСКА ПРЕМИЈЕРА / ПРАИЗВЕДБА
Б Р А Т

Текст и режија: Александар Ристановић
Играју: Татјана Димитријевић, Иван Перковић и Александар Ристановић

Продукција: НАСТеатар
Покровитељ: Општина Горњи Милановац
СПОНЗОР: ПТП  ДИС  ДОО
Сарадник: Културни Центар Горњи Милановац
Трајање: 75 минута     -      ( 12 + )

Костим и фотографије: Сузана Јевремовић
Израда женских костима: Светлана Јоксић и Гордана Вуловић
Израда мушких костима: Зоран Јестровић

Музика: Немања Тајсић 
Музички сарадници: Андрија Даничић и Иван Мирковић

Синопсис:
Горан и Јелена су  млади пар, пред венчањем. Јелена одлази на кратак пут, а Горан са другарима прославља момачко вече. Пред Јеленин повратак, у стан упада Шиле, утеривач дугова. Он тражи од Горана да исплати дуг који је претходно вече направио на коцкању. Јелена се враћа и затиче Шилета у стану. Горан , плашећи се да каже истину, представља га као свог БРАТА са којим је одавно изгубио контакт. Шиле на то пристаје из скривених мотива које Горан не може ни да замисли.
Овде настаје потпуна комедија забуне и ситуације у коју ликови из сцене у сцену све дубље упадају.

О представи:
Представа „БРАТ“ је по жанру комедија, али као и остале представе НАСТеатра, она има један виши циљ, односно указује на неколико проблема које имају млади данас и уопште на проблеме нових генерација:

- ОТУЂЕНОСТ: Игрице, друштвене мреже све више узимају маха и уопште вербална, социјална комуникација, као и интима су велики проблем у функционисању младих данас.

- КОЦКА: Данас све више младих, већином малолетника има проблема са коцком, клађењем итд, ово је проблем који је доста занемарен у нашем друштву и  веома је важно да кроз ову представу, на један специфичан начин, укажемо на опасност коју овај велики проблем носи.

- БРАК / ВЕЗА: Све је више развода и потешкоћа у самим везама и пре брака. Бракови већином не успевају, или се везе заврше и пре тога. Овом представом приказујемо проблеме и начине решавања истих и како заправо кроз један отворен, искрен разговор, приступ, стрпљење, и разумевање веза може опстати.

Цена улазнице: 500 дин (50% попуст за студенте и пензионере)

Top