Представа „БЕЧКА СТОЛИЦА"

Понедељак 24. јануар
20.00, Велика сцена

Понедељак, 24. јануар, 20.00, Велика сала
Академија уметности, Београд
БЕЧКА СТОЛИЦА*

„Бечка столица“ је научно-фантастични комад о мушкарцу и жени, заробљеним под непознатим околностима у једној просторији из које нема излаза, у којој њихови највећи страхови и чежње лако ескалирају. У овој несвакидашњој причи о једном пару, отвара се питање постојања љубави на Земљи.

Представа је насталао као дипломски испит студената глуме Танасија Ћакића и Кристине Милосављевић, на Академији Уметности у класи проф. Драгане Варагић и Предрага Стојменовића.

Аутор текста: Николај Кољада
Режија: Предраг Стојменовић

Улоге:
ОН - Танасије Ћакић
ОНА - Кристина Милосављевић

Костим: Борис Чакширан
Продукција: Александра Илић
Дизајн звука и музика: Нађа Фратрић

Реч редитеља:
Представа „Бечка столица“ је прича о сусрету мушкарца и жене (ОН и ОНА) који су, под њима неразјашњеним околностима, затворени у једној просторији. Упућени само једно на друго и спречени да побегну из тог скученог простора, на површину избијају сви њихови страхови, али и истинска потреба за блискошћу. У овом комаду бавили смо се питањем које су то ствари које прећутимо партнеру и шта се дешава када се ћутња претвори у немоћ. Комад „Бечка столица“ као спој мелодраме и научне фантастике, на чудан начин развија однос главних јунака, од спутаности до потпуне слободе. Љубав је способна да креира живот, да превари смрт. На нама је само да је препознамо.

Фестивалске селекције: ИФП Врњачка Бања 2021, ИНТЕФ 2021, дев9т 2020.

Представа је освојила награду за најбоље глумачко остварање фестивала Танасију Ћакићу на ИНТЕФ фестивалу 2021. по одлуци жирија учесника.

*Цена улазнице: 600 дин. (50% попуст за студенте и пензионере)

Top