ПРЕДАВАЊЕ О ПРЕДАВАЊИМА

Субота, 20. јануар у 20.00

И када све пође лоше, и још закаже техника, има начина да се спаси предавње које клизи у катастрофу. Предавач може да се извуче елоквенцијом, говорничком вештином, импровизацијом, снагом убеђења, отвореном емотивношћу; хумор је увек добродошао. Ако не жели да се провлачи него да направи нешто добро, ниједан од ових елемената није пресудан, чак ни свих шест заједно могу да се покажу као недовољни. Састојак који неки јавни наступ чини ”стварно добрим” није лако ухватити.

Својевремено су Џефа Баклија хвалили до неба зног изузетних албума. Одговарао је да му више значе концерти: то су једини сати када живи у садашњости, а с њим и публика заборавља на репове прошлости и планове за будућност. Постоји само садашњи тренутак, славље што смо живи и имамо око чега да се окупимо.

Блек маркет је у најбољим тренуцима био ”антички трг”: сви присутни су слободни да учествују а двојица кроз разговор долазе до увида од којих су неки и самоодређујући. Микроб, сада покојни, је у те ”приредбе” улазио цео, са свиме што јесте, укључујући телесност. И кад би понекад муцао, срљао, грешио - суштина се није губила. Мићун му одаје почаст и ставља тачку на ову причу.

Top