ПОЗОРИШНИ ZOOM КОКТЕЛ - „ОЛЕАНА"

Уторак, 16. март
18.00, Вимео, снимак представе „Олеана"
21.00, Zoom, „Позоришни Zoom коктел"

ПОЗОРИШНИ ZOOM КОКТЕЛ
Редакција позоришног програма Дома културе Студентски град представља нову форму „дружења“ кроз позоришне приче и теме које интересују студенте драмских академија и факултета, будуће младе професионалце и свршене студенте. 

Тема разговора: КАКО ПОБЕДИТИ БЛОКАДЕ И СТРАХОВЕ КРОЗ УМЕТНОСТ И КРЕАТИВНИ РАД?
Домаћин:
Андрија Даничић
Гости, глумци : Јелисавета Кораксић, Душан Матејић, Стефан Радоњић, Анита Стојадиновић

ОЛЕАНА, Дејвид Мамет
Дипломска представа Јелисавете Кораксић и Душана Матејића, Факултет драмских уметности у Београду, Катедра за глуму

Снимак представе „ОЛЕАНА" можете погледати на следећем линку: https://vimeo.com/520868048

Редитељ - супервизор: Ана Ђорђевић
Играју: Јелисавета Кораксић и Душан Матејић
Ментор: проф. др Владимир Јевтовић и Срђан Ј. Карановић
Костим: Дара Михајловић
Сценографија: Ивона Летић
Музика: Никола Јанковић
Продуцент: Немања Бошковић

Играју:
Керол – Јелисавета Кораксић
Џон – Душан Матејић

Опис представе:
Дуодрама Дејвида Мемета „Олеана" прича је о моћи. Кроз нијансиране психолошке слојеве лика професора и лика студенткиње, пратимо и откривамо суштину размене два бића различитих статуса и положаја, њихово спајање и разумевање, али и велико неразумевање које доводи до личног и дубоког понора.

Да ли је појединац изманипулисан групом? Да ли је снага групе јача од истине? Где се, у таквом начину функционисања, налази лична и аутентична срећа и да ли она уопште постоји тада?

Између Љубави која значи Давање и Страха који значи Освету налазе се ликови Керол и Џон. Њихови статуси се мењају кроз развој ове психолошке драме са готово натуралистичким средствима. Да ли смо свесни својих поступака које чинимо када се осећамо моћно и какав је наш однос према Моћи? Умемо ли да је препознамо?

„Олеана" говори и дискутује и о образовању, и о сновима, и о идентитету човека, али пре свега говори о два жива бића и њиховим слабостима. Ово је прича о опасностима које носи људска комуникација, али и о неопходности да се задрже моралне вредности друштва. Човек је дужан да помогне другом човеку који тражи помоћ па макар га то коштало онолико колико није могао ни да слути.

Top