Позоришни програм

ЦЕО ДКСГ ЈЕ ПОЗОРНИЦА

После рада у позоришту и на филму, али и после самосталних продуцентских подухвата, добио сам јединствену прилику да каналишем своје организаторске склоности на један, за мене сасвим нов начин, у виду уредника драмског програма.

Када радите оно што волите и дајете свој максимум, па и више од тога, чак и у тренуцима у којима се јави мисао да то нема никаквог смисла, сигуран сам да ће сав ваш труд бити награђен. Будући да је ДКСГ установа првенствено намењена студентима, редакција позоришног програма наставиће да усмерава тежиште свог рада ка стваралаштву студената и младих, да им пружа прилику да не буду само гледаоци, пасивни посматрачи гостујућих професионалних позоришних представа, него и позоришни ствараоци. Гостовања еминентних професионалних и аматерских позоришта организују се са циљем да се публика Студентског града упозна са актуелним позоришним репертоаром, док се позоришно стваралаштво студената и младих позоришних уметника подржава кроз сарадњу са факултетима и академијама драмских уметности, отвореним позориштем, независним позоришним трупама и радионицама.

Част ми је што ћу наследити уредницу Ладу Капичић, која је поставила чврсте темеље Редакцији позоришног програма, доводећи студентима најбоље представе из Београда, Србије и региона, а кроз продукцију Отвореног позоришта ДКСГ ангажовала је велика имена нашег глумишта. Водићемо се њеним слоганом da je цео ДКСГ позорница.

Андрија Даничић - уредник позоришног програма

phone +381113191108;

phone +381648083088

Контакт адреса: andrija.danicic@dksg.rs

Top