Књижевни фестивал ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ прво вече - СРЂАН СРДИЋ и Иван Радосављевић

Понедељак 18. јануар у 20.00

Треће издање књижевног фестивала ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ први пут ове године биће одржано онлајн од 18. до 22. јануара на друштвеним мрежама од 20 часова.


СРЂАН СРДИЋ (Kикинда) – ЉУБАВНА ПЕСМА (Партизанска књига)
Разговара Иван Радосављевић

Срђан Срдић (Kикинда, 1977) аутор је романа Мртво поље, Сатори и Сребрна магла пада, збирки прича Еспирандо и Сагоревања, као и књиге есеја Записи из читања. Добитник је књижевних награда: Улазница, Лаза Лазаревић, Биљана Јовановић, Едо Будиша, као и стипендије из Фонда Борислав Пекић. Срдићеви текстови и књиге преведени су на енглески, немачки, украјински, македонски, румунски, словеначки, албански и мађарски језик. Живи у Микро-насељу, поред Kикинде.

„У контексту целине књижевног опуса Срђана Срдића, роман Љубавна песма издваја се не само освајањем тематски свежег терена, већ и новим врхунцем примењеног језичког креативног умећа, којим је проза нашег аутора и досад обиловала. Овом књигом Срдић се потврђује као писац који се и даље успешно развија, мења, напредује и изненађује читаоце, без обзира на то што је још одавно заузео место у самом врху наше савремене прозе.“

Иван Радосављевић

link za snimak celog razgovora na YouTube-u https://youtu.be/ZczzVvXAI2M 

 

 

Top