ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ - Милена Марковић, Елведин Незировић и Дарко Тушевљаковић

Треће вечеро књижевног фестивала Постниновске чаролије представљамо романе ДЕЦА Милене Марковић, ОНО О ЧЕМУ СЕ НЕ МОЖЕ ГООВРИТИ Елведина Незировића и УЗВИШЕНОСТ Дарка Тушевљаковића

СРЕДА 19. јануар

19.00 
Милена Марковић – ДЕЦА
(ЛОМ) // aleksic ili gocic
Саговорница Јована Милованчевић

Рођена 1974. у Земуну, дипломирала драматургију, професорка на ФДУ, објавила 7 књига песама, изведене драме „Павиљони – куда идем, одакле долазим и шта има за вечеру“, „Шине“ , „Наход Симеон“, „Брод за лутке“, „Шума блиста“, „Змајеубице“, „Деца радости“, „Пет живота претужног Милутина“, „Ливада пуна таме“, сценаристкиња филмова „Сутра ујутру“, „Бели бели свет“, „Отаџбина“, „Жив човек“ и документарца „Рударска опера“.  

„Неки су нам писци ближи од других. Ништа тако тачно и истинито не говори о нама као ти писци.“
Миљенко Јерговић

19.30 
Елведин Незировић, ОНО О ЧЕМУ СЕ НЕ МОЖЕ ГОВОРИТИ
( Лагуна) /укључење из Мостара /
Саговорник Иван Миленковић

Рођен 1976. у Мостару, објавио 3 збирке поезије,  збирку прича, збирку есеја, текстова и колумни, романе „Боја земље“ и „Ништа лакше од умирања“, који је био у ужем кругу за Нинову награду, добио награду „Стеван Сремац“.

„Ово је роман једног живота, који нам показује шта се догоди када се о истом послу нађу интимна невоља и велика историја. Тада човјек заслужи своју судбину. Само изузетни животи дорасту до судбине.“ 
Миљенко Јерговић


20.00 
Дарко Тушевљаковић – УЗВИШЕНО
СТ (Лагуна)
Саговорница Јасмина Врбавац 

Рођен 1978. у Зеници (БиХ), добитник награде „Лазар Kомарчић“ за најбољу новелу, објавио 2 збирке прича и 3 романа,  за „Јаз“ је добио Европску награду за књижевност, живи у Београду, ради као уредник и преводилац.

Роман дотиче теме које опседају данашњег човека – природу и квалитет комуникације међу људима и крхке границе између стварности и фантазије. Личне драме преплићу се с оном глобалном, док обични људи траже своје место у светским догађајима који неповратно мењају свакодневицу. 


 

Top