ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ - БранкоЋурчић, Марија Ступар и Владимир Коларић

Четврте вечери књижевног фестивала "Постниноваске чаролије" представљамо романе ИЗ МРАКА Бранка Ћурчића, ТЕНДЕР Марије Ступар и АВАНТУРЕ ПОБЕДНИКА Владимира Коларића

ЧЕТВРТАК 20.  јануар

19.00. 
Бранко Ћурчић - ИЗ МРАKА
( Kњижевна радионица Рашић)
Саговорница Александра Рашић Радосављевић 

Рођен 1980. у Сомбору, дипломирао Општу књижевност и теорију књижевности, објавио 2 збирке прича, добитник награда „Ђура Ђуканов” и прве награде за причу „Стеван Сремац – Бал Елемиру”, уређивао лист за културу Аванград (2009-2018).

Роман говори о нашој политичкој збиљи виђеној очима партијског бота – психолошки продоран, горко дезилузиван, на моменте бруталан, ироничан управо онолико колико су цинични актери те стварности. 

19. 30 
Марија Ступар – ТЕНДЕР
(Ренде)
Саговорница Слађана Новаковић

Рођена 1977 у Kрушевцу, дипломирала архитектуру, први роман „А нарочито Петра“ објавила је 2014, ради као дизајнерка ентеријера, бави се копирајтингом и превођењем. 

Роман је савремена прича о романтичним и узбудљивим искуствима с Тиндера, међу којима има отрежњујућих прича – о недостатку блискости у технолошкој ери, о тужном свету каталошких, потрошних љубавника. 

20.00 
Владимир Коларић – АВАНТУРЕ ПОБЕДНИКА
(Пресинг)
Саговорник Иван Велисављевић 

Рођен 1975. у Лозници, дипломирао драматургију, докторирао с тезом "Филм и књижевност: Трансформација књижевног текста Ф. М. Достојевског у филмовима Живојина Павловића", објавио 3 књиге приповедака и 2 романа.

Еротско-пикарски роман у коме имате утисак да Обломов (додуше, мало отреситији) среће Маркиза де Сада. Има нечег деветнаестовековног у стотинак страница волуптуозне потраге за духовношћу, која се састоји колико од рвања по кревету, толико од шпијунских ескапада, које су можда само „мекгафин“ за једну православну метаноју. На крају би се могло рећи – Лоренс Дарел среће Чарнојевића.
 

Top