ПОЛА ВЕКА СТРИПА АЛАН ФОРД

Malo je stripova koji su uspeli da nadmaše sve dosadašnje rekorde i uvuku se u pore pop-kulture osvojivši dobar deo društva.

Izložba stripa

15. maj – 15 jun, Hol Biblioteke

 

POLA VEKA STRIPA ALAN FORD

 

Autor izložbe: Marjan Matić

 

Malo je stripova koji su uspeli da nadmaše sve dosadašnje rekorde i uvuku se u pore pop-kulture osvojivši dobar deo društva. Alan Ford, jedan od najčitanijih stripova na ovim prostorima, sa izvanrednim crnim humorom, ironijom, društvenom, političkom ali i istorijskom satirom, doživeo je rekordne tiraže i mnogobrojna reizdanja sedamdesetih i osamdesetih godina prošlog veka. Interesovanje za ovim stripom nije posustalo ni devedesetih, iako je tada strip scena bila na niskim granama. U maju mesecu se obeležava tačno 50 godina od izlaska prve epizode u Italiji.

 

Povodom jubileja u Biblioteci će biti predstavljena izdanja brojnih izdavača ovog stripa. Kuriozitet izložbe je izlaganje prve epizode „Grupa TNT“ u izdanjima iz celoga sveta. Izložbu će obogatiti i tekstualni prilozi istoimenog stripa. Pored izložbe, zainteresovani studenti će imati priliku da pročitaju pojedine epizode u Biblioteci.

 

Top