ПОЧЕО ЈЕ ПРОЈЕКАТ "ОНИ ЖИВЕ" / "THEY: LIVE" У НОВОМ САДУ

Првог септембра 2021. године почела је имплементација пројекта „Они живе – студентски животи откривени кроз контексталне уметничке праксе” у Новом Саду. Пројекат се реализује  у сарадњи са Студентском асоцијацијом Универзитета у Новом Саду под покровитељством Фондације „Нови Сад - Европска престоница културе“, а у оквиру програмског лука „Будућност Европе“ у циљу званичне допуне програма „Нови Сад - Европска престоница културе“. 

Архивитстичка обука, прикупљање и дигиталзација фотографског материјала о животу студената у студентским домовима у Новом Саду од 1961. године до данас, као и активности везане за резиденцијалне боравке пара уметник-кустос, који ће реализовати партиципативне пројекте са садашњим студентима, укључујући у уметничке радове и прикупљени архивски материјал, одвијаће се у периоду од 01. 09. 2021. до 30.04. 2022. године. Уметнички пар из Новог Сада чине Бојана Кнежевић и Владимир Бјеличић.


На овај начин се међународном пројекту “They: Live - Student lives revealed through context-based art practices” уз Београд, Загреб, Мадрид, Ријеку, Подгорицу придружује и Нови Сад, док Студентска асоцијација Универзитета у Новом Саду постаје званично придружени партнер пројекта.


Више о Студентској асоцијацији Универзитета у Новом Саду:  http://www.theylive.eu/page.php?pro_id=15
Више о Фондацији „Нови Сад - Европска престоница културе“:  https://novisad2022.rs/
 

Top