ДКСГ: Одржани разговори са ректорима Универзитета у Београду и Универзитета уметности

Počeo Festival novog filma i videa - Alternative film/video 2016.

Počeo Festival novog filma i videa - Alternative film/video 2016. 

 

Sinoć je u Domu kulture „Studentski grad“ na Novom Beogradu otvaranjem izložbi „Ti si sat“ Nemanje Lađića, „Alternative film Arhiv“ Nikole Đurića i projekcijom prvog takmičarskog programa počeo festival Alternative film/video 2016.

 

Na ovogodišnjim Alternativama biće prikazana 43 filma, a žiri u sastavu Marina Gržinić, autorka iz Slovenije, Eva Heller autorka iz Austrije i Peter Čerkaski iz Austrije odabraće izbor filmova za Listu značajnih ostvarenja Festivala. Nagrađeni autori će imati priliku, kao gosti rezidencijalnog programa, da snime film u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG.

 

Festival će ugostiti preko 30 autora, teoretičara i profesionalaca iz oblasti kinematografije i video umetnosti.

 

Nekada jugoslovenski, zatim ex-jugoslovenski a danas međunarodni festival pružiće pravi doživljaj ljubiteljima inovativnih i istraživačkih filmova koji pomeraju granice filmske umetnosti, a mnoštvo specijalnih i retrospektivnih projekcija, okruglih stolova, foruma, radionica, pružiće puni uvid u savremene tokove i umetničku baštinu istraživačkog filma.

 

Festival ALTERNATIVE FILM/VIDEO 2016 traje do 11. decembra. Ulaz je slobodan. Više o programu možete saznati na sajtu festivala.

 

 

 

 

 

 

 

Top