Отворени позив студентима за слање необјављених кратких прозних и поетских текстова о студентском животу

Дом културе Студентски град расписује:
Отворени позив студентима за слање необјављених кратких прозних и поетских текстова о студентском животу

Драге студенткиње и драги студенти,

Уколико желите да поделите са нама кратке приче из свог студентског живота, поезију инспирисану животом у Студентском граду у Београду, молимо вас да нам их пошаљете на е-маил адресу galerija@dksg.rs најкасније до 1. септембра 2020. године.

Ваше приче/песме биће део радионице 24 сата цртања стрипова која ће бити одржана 3. и 4. октобра 2020. године у Галерији Дома културе Студентски град у Београду, када ће позвани стрип аутори из Србије и иностранства имати прилику да на основу ваших прича и песама цртају стрипове. Након завршетка радионице планирамо да издамо публикацију са свим стриповима насталим на радионици као и изложбу на којој ће, осим оригиналних стрип табли, бити изложене ваше приче и песме које стрип аутори буду одабрали. Уколико због епидемиолошке ситуације буде онемогућено уживо одвијање радионице 24 сата цртања стрипова, догађај ће бити реализован у предвиђеном термину, у онлајн форми.
 
Међународни дан 24-часовног цртања стрипова је догађај који се традиционално одржава сваке године, прве суботе у октобру и траје 24 сата. У питању је изазов који је деведесетих година прошлог века осмислио амерички стрип аутор и теоретичар Скот Меклауд (Scott McCloud) а који подразумева следеће: нацртати стрип од 24 стране за 24 часа као вежбу којом је тада желео да тестира сопствене могућности. Од 2004. године овај догађај се, истог дана у години, одиграва широм света у уметничким школама, продавницама стрипова, галеријама, културним центрима, а од прошле године се организовању 24 сата цртања стрипова придружује и Дом културе Студентски град у Београду.

Део групе учесника догађаја 24 сата цртања стрипова у Дому културе Студентски град формиран је по позиву и укључује госте из иностранства, али ће моћи да се прикључе и сви заинтересовани који желе да се опробају у овом изазову. Као установа која ће и ове године бити званично регистрована на сајту http://www.24hourcomicsday.com/ као домаћин догађаја у Србији, Дом културе Студентски град ће бити у прилици да резултате и атмосферу током трајања радионице подели на овом интернационалном линку.

Догађај је подржан од стране Министарства културе и информисања Републике Србије.

Top