Отворене пријаве за радионицу еколошког и антрополошког филма КИНО-ЕКО

Дом културе Студентски град – Академски кино клуб/Академски филмски центар позива студенте да се пријаве за учешће на радионици еколошког и антрополошког филма КИНО-ЕКО. У фокусу првог издања ове радионице биће простори Старе планине. 

Радионица КИНО-ЕКО је намењена студентима и представља прилику да се млађа популација информише о битним темама везаним за заштиту животне средине, односно о еколошким проблемима, али и да се упозна са начином живота у руралним подручјима Србије, попут старопланинског краја. Теоријски део радионице, на којем ће полазници бити упознати са различитим теоријским приступима у области документарног и експерименталног филма, биће одржан у току јуна и прве половине јула у Дому културе Студентски град, док ће практични део радионице бити одржан на Старој планини, у другој половини јула. Финална монтажа снимљених материјала, као и пројекција филмова полазника радионице биће организована у Дому културе Студентски град, у току јесени текуће године.

Пријаве ће се примати искључиво електронским путем, а неопходно је да заинтересовани студенти пошаљу своју биографију/CV и мотивационо писмо (до 1.000 карактера са размацима) на мејл адресу kino-eko@dksg.rs најкасније до 20. маја. Број полазника је ограничен, а сви кандидати биће позвани на разговор. Учешће на радионици КИНО-ЕКО је бесплатно, док је претходно искуство у раду на филму (или видеу) пожељно, али није неопходно као услов за пријаву. 

Радионица КИНО-ЕКО је подржана на конкурсу за финансирање или суфинансирање пројеката у области – филмска уметност и остало аудио-визуелно стваралаштво – Министарства културе и информисања Републике Србије у 2021. години.

Top