ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА Мала моја из Босанске Крупе у режији Пурише Ђорђевића и продукцији АФЦ ДКСГ на Фестивалу ауторског филма – ПОГЛЕДАЈ ВИДЕО

OTVARANJE IZLOŽBE DARKA AĆIMOVIĆA, EX NIHILO

 

U okviru Ciklusa DKSG "Prva samostana izložba" u petak 12. juna u 21 sat u Galeriji Doma kulture Studentski grad, biće otvorena izložba Darka Aćimovića, Ex Nihilo.

 

Izložbu Ex Nixilo Darko Aćimović realizuje u okviru nagrade koju je osvojio pre dve godine na XVII Bijenalu studentskog ctreža Srbije. Ova tradicionalna manifestacija se održava u Domu kulture Studentski grad od 1981. godine sa ciljem da se na jednom mestu okupe i prikažu dela studenata i postdiplomaca i da se na taj način pruži uvid u osobene rukopise različitih likovnih škola. Svake godine na Bijenalu učestvuje preko 300 mladih ljudi sa sedam umetničkih akademija iz Srbije i jednom gostujućom akademijom iz inostranstva. Ono što buduće akademske umetnike dodatno motiviše za učešće na ovoj prestižnoj manifestaciji jeste mogućnost da, kao nagrađeni studenti, realizuju svoju prvu samostalnu izložbu u Galeriji Doma kulture Studentski grad.

 

Izložba Darka Aćimovića Ex Nihilo obuhvata najreprezentativnije crteže i slike nastale u toku studiranja, kao i novije radove sa analognim projektorima.

 

Darko Aćimović (1991) je trenutno master studijama slikarstva na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Gorana Despotovskog. Na istoj Akademiji radi kao saradnik u nastavi na katedri za slikarstvo.

Top