ОНЛАЈН СЕРИЈАЛ "Где су и шта раде данас" - Немања Лађић

Субота, 24. децембар, 20,00  
Фејсбук, Инстаграм
 

Серијал Где су и шта раде данас? осмишљен је са идејом да се, у форми кратких видео прилога, представе уметници који су своје прве самосталне изложбе реализовали у ДКСГ-у, а који су и данас активни  учесници на савременој ликовној сцени.
У осмој епизоди серијала о свом уметничком путу, узорима, стваралачкој инспирацији, као и о свом тренутном раду, будућим плановима и другим интересантним темама говориће уметник Немања Лађић који је своју прву самосталну изложбу у Београду имао 2008. године у Дому културе Студентски град.

Немања Лађић је рођен у Београду 1984. Дипломирао је на вајарском одсеку Факултета ликовних уметности у Београду 2009. у класи проф. Мрђана Бајића, а 2011. завршио Трансмедиа програм на Синт Лукас универзитету у Бриселу. Излагао петнаест пута самостално и учествовао на преко педесет групних изложби, међу којима се могу издвојити Сигурна дистанца (Салон МСУ Београд, 2022), Points of View (Kunstahelle Merano, 2022), Град и грађани (Музеј града Ријеке, 2019), Bit Rot (Хаселт, 2018), Behind the Image (Аугсбург, 2018), Проширени предео (Културни центар Београда 2017), Простори одступања (Салон МСУ Београд, 2015) и друге. У својим видео инсталацијама користи првенствено личне архиве снимака, у којима кроз структурирање елемената истражује утицај савремених средстава комуникације на перцепцију и памћење, у контексту технолошки условљеног, дигиталног света.

 

 

Top