ОД СКИЦЕ ДО ВИЗУАЛА - КСЕНИЈА ПАНТЕЛИЋ

Среда, 6. мај

 

Препорука наше ЛИКОВНЕ РЕДАКЦИЈЕ је интерсантан видео у коме ће академска уметница и графички дизајнер, Ксенија Пантелић презентовати процес свог рада на илустровању визуала часописа "Лицеулице."

Ксенија Пантелић стекла је мастер диплому на Факултету ликовних уметности у Београду, на одсеку за графику, 2008. године, у класи професора Драгана Момирова. Од 2009. године је чланица Удружења ликовних уметника Србије - УЛУС, у статусу слободне уметнице.

Као активна чланица уметничке сцене Београда и Србије учествовала је на више групних изложби у земљи и иностранству, укључујући САД, Канаду, Пољску, Данску, Шведску, Француску и друге. Такође, организовала је шест самосталних изложби, три у Србији и три у Пољској.

Ксенија тренутно обавља функцију арт директора фондације Лицеулице, сарађује са Народном библиотеком Србије, магазином за промоцију науке и технике "Елементи", књижевним фестивалом Шушур, Прото радионицом, галеријом Факултета ликовних уметности, Фемиџ организацијом, Институтом за филозофију и друштвену теорију, а иза себе има и четири насловне илустрације за издавачке куће БООКА и Арете. За поменуте организације Ксенија дизајнира каталоге, публикације, дизајн корица књига, промо материјале, визуалне идентитете манифестација, илустрације часописа, и др.

Од марта 2019. године, Ксенија је такође део колектива Миксер где је задужена за концепт, дизајн и продукцију свих визуелних материјала који се користе у едукативне и комуникационе сврхе. Кроз међународне сарадње Фемикс организације, на пројектима из области одрживог развоја, успешно је реализовала низ стручних публикација и едукативних приручника.

https://www.facebook.com/dksgbeograd/videos/532579070984499/

https://www.instagram.com/tv/B_2jKhGJ26P/?utm_source=ig_web_copy_link

 

Top