ОД СКИЦЕ ДО ВИЗУАЛА - КСЕНИЈА ПАНТЕЛИЋ

Среда, 29. јул

Због великог интересовања, ЛИКОВНА РЕДАКЦИЈА репризира интерсантан видео путем којег ће академска уметница и графички дизајнер, Ксенија Пантелић презентовати процес свог рада на илустровању визуала часописа "Лицеулице", а који ће, верујемо, послужити као додатна мотивација студентима који се баве графичким дизајном и отворити им неке нове идеје, а можда ће инспирисати и оне који размишљају да се у будућности посвете овој креативној уметничкој делатности.

Ксенија Пантелић стекла је мастер диплому на Факултету ликовних уметности у Београду, на одсеку за графику, 2008. године, у класи професора Драгана Момирова. Од 2009. године је чланица Удружења ликовних уметника Србије - УЛУС у статусу слободне уметнице.

Као активна чланица уметничке сцене Београда и Србије учествовала је на више групних изложби у земљи и иностранству, укључујући САД, Канаду, Пољску, Данску, Шведску, Француску и друге. Такође, организовала је шест самосталних изложби, три у Србији и три у Пољској.

Ксенија тренутно обавља функцију арт директора фондације Лицеулице, сарађује са Народном библиотеком Србије, магазином за промоцију науке и технике Елементи, књижевним фестивалом Шушур, Прото радионицом, галеријом Факултета ликовних уметности, Фемиџ организацијом, Институтом за филозофију и друштвену теорију, а иза себе има и четири насловне илустрације за издавачке куце БООКА и Арете. За поменуте организације Ксенија дизајнира каталоге, публикације, дизајн корица књига, промо материјале, визуалне идентитете манифестација, илустрације часописа, итд.

Од марта 2019. године, Ксенија је такође део колектива Миксер где је задужена за концепт, дизајн и продукцију свих визуелних материјала који се користе у едукативне и комуникационе сврхе. Кроз међународне сарадње Фемикс организације на пројектима из области одрживог развоја, успешно је реализовала низ стручних публикација и едукативних приручника

https://www.facebook.com/dksgbeograd/videos/532579070984499/

https://www.instagram.com/tv/B_2jKhGJ26P/?utm_source=ig_web_copy_link

Top