ОВОГ ВИКЕНДА - ТРАДИЦИОНАЛНА РАДИОНИЦА У ДКСГ. ПРОШИРЕНО ПОЉЕ 3

NAGRADE FESTIVALA KRATKI METAR ZA NAJBOLJI DOMAĆI DOKUMENTARNI FILM "JA KADA SAM BILA KLINAC, BILA SAM KLINKA" IVANE TODOROVIĆ I ZA NAJBOLJU PRODUKCIJU GRUPE FILMOVA, PRIPALE SU AKADEMSKOM FILMSKOM CENTRU DKSG!

 

U subotu 6. aprila dodelama nagrada i projekcijom nagrađenih filmova, svečano je zatvoren jubilarni 60. Beogradski festival dokumentarnog i kratkometražnog filma.

Međunarodni žiri u sastavu:

 

-Afarin Egbal (Velika Britanija)

-Vera Schmidt (Nemačka)

-Lordan Zafranović (Hrvatska)

-Mirjana Karanović (Srbija)

-Marija Milanović Lazarevski (Srbija)

 

jednoglasno je doneo odluke o nagradama. Nagradu za najbolji dokumentarni film domaćeg takmičarskog programa dobila je Ivana Todorović za film "Ja kada sam bila klinac, bila sam klinka" u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG, koji je ujedno dobio nagradu kao najbolja produkcija za grupu filmova. "Žiri pohvaljuje otvoreni i iskreni portret srpskog transvestita Goce koji pokušava da živi i voli u neprihvatajućem i potencijalno neprijateljskom društvu – dozvoljavajući publici da saoseća sa njegovim svakodnevnim strahovima i frustracijama."-komentar o filmu Ivane Todorović.

 

Kompletan spisak nagrada možete videti na sajtu festivala http://www.kratkimetar.rs/vesti/146/zavrsen-jubilarni-60-kratki-metar

Top