МУЛТИМЕДИЈАЛНИ КУТАК

Библиотека је у 2022. години добила финансијску подршку Министарства културе и информисања Републике Србије за реализацију пројекта Мултимедијални кутак.

У оквиру пројекта набављен је интерактивни дисплеј осетљив на додир који ће нашим корисницима понудити нове садржаје и бити на располагању у холу Библиотеке.

У сарадњи са Друштвом „Далеки исток“ од 23. децембра ће на овом уређају бити доступне виртуелне изложбе које су припремили полазници наше школе кинеског језика и културе и професорка Марина Поп Ценић са темама из кинеске културе и традиције. У школи кинеског језика и културе коју реализујемо у сарадњи са Друштвом „Далеки исток“ студенти поред учења језика изучавају и различите аспекте кинеске културе и традиције па ће ово бити још једна прилика да презентују усвојена знања.  Наши библиотекари ће од 2023. године осмишљавати и креирати виртуелне и дигиталне изложбе уз укључивање  младих – студената различитих студијских профила.

Овим пројектом Библиотека је применом нових технологија обогатила своју културну понуду уз иствремено укључивање младих, првенствено студената у креирање културних садржаја.

Top