„Мрачна соба“ интерактивна светлосно-звучна инсталација

Датум изложбе: од 2. до 9. септембра 2022. (сваког дана од 12.00 ч. до поноћи)
Време перформанса: 1. септембар у 20:30 - ОТВАРАЊЕ
Локација: Складиште, у Креативном дистрикту, Нови сад (Кинеска четврт)
Назив изложбе: „Мрачна соба“ – интерактивна светлосно-звучна инсталација
Аутор: Владимир Лалић 
Носилац пројекта: Дом културе „Студентски град“, Нови Београд, редакција позоришног програма

Изложба „Мрачна соба” одржаће се од 1. до 9. септембра у Складишту, у Креативном дистрикту у Новом саду, сваког дана од 12 часова. 
Перформанс самог уметника унутар инсталције „Мрачна соба” одржаће се 1. септембра у 20:30.
Иза концепта „Мрачна соба” стоји награђивани мултимедијални уметник и музичар Владимир Лалић.  

„Мрачна соба” је интерактивна светлосно-звучна инсталација у простору Складиште, у Креативном дистрикту, Нови сад. Унутар потпуно замрачене просторије, посетиоци помоћу бакљи на својим мобилним телефонима, осветљавају цртеже на плексигласу, пројектујући их на зидове собе и тако учествују у самој инсталацији где праве театар сенки.  Простор испуњава аудио снимак уметниковог певања, где се ствара какофонична атмосфера.
Кустоска вођења изложбе „Мрачна соба”, које ће водити уметник лично, одржаће се 2. септембра у 13 часова и 3. и 4. септембра у 19 часова. Вођења трају 45 минута.

Такође, Отварању изложбе ''Антони Доналдсон: фотографије скулптура''  02.09. присуствоваће уметник лично, а део отварања биће "Svilara Art talk: Уметник са уметником" у оквиру ког ће домаћи уметник млађе генерације Владимир Лалић разговарати са Антони Доналдсоном о његовом стваралаштву, али и о тајнама процеса стварања уметничког дела уопште.


Fotograf: Jovana Jarebica

Top