МИСЛИМ, ДАКЛЕ КРЕИРАМ

10.април - 13. мај

18.00, Велика Галерија и Галерија 

МИСЛИМ, ДАКЛЕ КРЕИРАМ

Годишња изложба радова студената дизајна, Академија техничких струковних студија Београд, одсек – Београдска политехника

 

Насловна тема овогодишње изложбе студентских радова Мислим, дакле креирам одговориће на више питања, пре свега, колико је важан процес мишљења у конципирању дизајна производа и његовом креирању. У Великој Галерији своје радове представиће студенти основних студија, пет акредитованих студијских програма: Графичког дизајна, Дизајна ентеријера, Дизајна индустријских производа, Модног дизајна и Концепт и карактер дизајн. Као посебна целина у Галерији, биће представљени радови студената мастер студија графичког дизајна.

 

Изложба је од великог значаја за наставни процес у смислу вредновања и праћења рада читаве једне генерације студената. Савремена стремљења из области дизајна, појава и употреба нових технологија и материјала, све масовнијег коришћења дигиталних технологија у дизајну и захтева тржишта, подстиче Београдску политехнику ка осавремењавању и подизању квалитета наставе. Излагачка активност је од битног значаја и за студенте. Упознају се са организацијом поставке изложбе и јавне презентације свога рада. За многе је то прво професионално представљање и сагледавње рада у новој димензији пред јавношћу и медијима.           

На отварању изложбе биће додељене награде за најбоља годишња остварења из области дизајна и ликовне уметности. Награде носе називе професора оснивача Одсека за дизајн: Миодрага Вартабедијана, Гојка Варде и Лазара Буновића.

 

Изложба је  представљена и у виртуелној галерији на сајту:  http://www.izlozbadizajn.edu.rs/

   

 

Top