„ЛАЗА” У МАГИСТРАЛИ

Уторак, 24. март, од 14.00 до 20.00 часова

Клуб Магистрала Драган Ве Игњатовић

„ЛАЗА” У МАГИСТРАЛИ

Клиника за психијатријске болести „Др Лаза Латаревић”

Живимо у култури у којој је (још увек) одлазак код психолога или психијатра ствар слабости, немоћи, неспособности или лудила. Језик и симболе унутрашњег света тешко препознајемо, чујемо и разумемо. Нико нас томе није учио, а он се као Пандорина кутија отвара, кроз разне симптоме - безразложну тугу, напетост, панику, фобије, изненадне тешкоће у учењу, несаницу, опијања, злоупотребу дроге, деструкцију, покушаје самоубиства...

Константни притисак великих очекивања и захтева савременог „савршеног“ живота тера нас да прикривамо сопствене ране, слабости и непријатне доживљаје не само пред другима него и пред нама самима, што нам отежава интеграцију ових делова себе после разних животних ломова.  Нико нас не учи да су наше ране, туге, личне несреће и тешкоће оно што нас такође чини јединственим, што нам помаже да целовитије сагледавамо себе и откривамо лековите начине на које можемо и умемо да зацељујемо.

Због тога и још многих других важних тема, угостићемо професионалце из области менталног здравља, психологе и психијатре запослене у Клиници за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“ да са њима, у пријатном амбијенту и опуштеној атмосфери, поразговарате и поставите сва она питања која сте желели да питате, а нисте имали кога, када или где, а тичу менталног здравља.  Ако вас занима да ли сте и у којој мери анксиозни или депресивни, можете добити сасвим прецизне одговоре захваљујући упитницима које ћете имати прилику да попуните. Промотивни материјал Клинике тиче се података о томе на које начине се све испољава депресивност, анксиозност, како да помогнете особи која размишља о самоубиству, о чему ћете такође моћи детаљније да поразговарате у кутку са психологом или психијатром.

Предавање на тему превенције самоубиства биће одржано у 19 часова и односиће се на неке митове и реалност, културолошке табуе. Причаће се о томе на који начин можемо помоћи особи која размишља о самоубиству, зашто о томе ћутимо са њом, смемо ли о томе да говоримо и на који начиин.

Дођите да разговарамо и упознамо се.

 

Top