KАД ТЕ БОГ РИТНЕ У СТОМАK

Четвртак 30. март 

20.00, Велика сала

KАД ТЕ БОГ РИТНЕ У СТОМАK* –промоција књиге и представа
Представа Позоришта "Костолањи Деже" и Новосадског позоришта

Представљање књиге Илдико Ловаш и истоимена представа Андраша Урбана у копродукцији суботичког позоришта Деже Костелањи и Новосадског позоришта Ујвидеки Синхаз.

У разговору учествују: Илдико Ловаш, Андраш Урбан, Дејан Илић, Бојан Kривокапић и Тамара Митровић

У представи играју: Ливиа Банка, Габриела Црнковић, Тимеа Филеп, Борис Кучов, Габор Месарош, Роберт Ожвар и Андреа Веребеш.

Редитељ Андраш Урбан, потписује и сценографију, композитор музике Силард Мезеи, костимограф Марина Сремац, драматруг Kорнелија Голи. Ауторка илустрација за представу је Фани Цер, праунука Гезе Чата, која је илустровала и књигу.

Представа ставља у центар лик Гезе Чата, писца, сликара, композитора и психијатра, који је живео на прелазу 19. у 20. век. Својим насловом већ и роман и представа сугеришу велики емотивни набој, али и неминовности судбине коју појединац не може да избегне. Геза Чат, суботички уметник и лекар, зависник од опијата, несрећан због ране смрти мајке, убио је жену, покушао самоубиство, побегао из клинике, да би са 32 године умро од предозирања. Приказујући његов драматичан живот из угла његове мајке, супруге и ћерке, али и самог писца, ликови су постављени у односу на централну фигуру самог Чата, односно кроз њихова емотивна сећања и њихове компликоване односе гради се прича и о томе шта чини архетип породице.

Представа се игра на мађарском језику с титлованим преводом на српски.

*Цена улазнице: 600 дин. (50% попуст за студенте и пензионере).

 

 

 

 

 

Top