Представљање књиге Ане Петров „ЈУГОСЛОВЕНСКА МУЗИКА БЕЗ ЈУГОСЛАВИЈЕ“

Izložba „Portret Studenjaka“!!

24. oktobar - 30. novembar, Velika Galerija /Donji hol Velike sale

Otvaranje: Ponedeljak, 24. oktobar, 20.00

PORTRET STUDENJAKA

 

Izložba Portret studenjaka pruža nam priliku da kroz stare fotografije saznamo kako je nekada izgledao Studentski grad, njegovi stanari i društveni život, a kako danas izgleda ovaj studentski dom – iz vizure savremenika i polaznika radionice Izvan okvira. U kreiranju izložbe učestvovali su svi koji su želeli da sa nama podele svoja fotografska sećanja vezana za Studenjak. Izložbu prati veb-sajt, na kome se nalaze i fotografije studenta koji sada žive u Studentskom gradu. Tokom pripreme izložbe oformljena je Fejsbuk grupa Portret Studenjaka, u koju studenti postavljaju svoje fotografije druženja, omiljenih mesta, zanimljivih prizora. Izložba je odlična prilika da se upoznamo i saznamo više o mestu čiju svakodnevicu delimo.

 

Otvaranje izložbe prati muzički nastup Marka Tomova Marinkovića Mapaša, studenta Učiteljskog fakulteta, čija je ljubav na prvi pogled prema Studenjaku iznedrila nekoliko pesama koje će posetioci izložbe imati prilike da čuju.

 

Nakon otvaranja izložbe, od 21.00 čas, očekuje nas rokenrol koncert grupe Drum, čiji su članovi trenutni stanari Studentskog grada.

 

Urednički tim izložbe: Maida Gruden, Marija Konjikušić, Jana Gligorijević, Leposava Strugarević i Milosav Mićić

 

Projekat podržalo Ministasrtvo kulture i informisanja Republike Srbije

 

Radno vreme Velike galerijie: svakog dana osim nedelje od 17.00 - 21.00

Ulaz slobodan 

 

Top