I LEARNED FROM THE BEST - Јелена Мицић

15 - 30. септембар, Галерија

Отварање: среда, 15. септембар, 19.00

Изложба I Learned from the Best представља заснивање и обрисе обликовања сопствене теорије боја. Истраживање у пољу сликарства засновано је на перцептивној варијацији коришћених материјала или пак технике наношења одабраних елемената. Аналитичка студија је фокусирана на боју сопственим средствима, насупрот ефекта постигнутим релацијом према другим нијансама. Сама серија која је централни део инсталације креће се на релацији слика-узорак, инкорпорирајући архивски материјал, светлосно-бојну интервенцију у галерији, као и раније сегменте развоја праксе са референцама на формалне и концептуалне поставке теорије боја Сола ЛеВита, односно Јосефа Алберса.

Изложба се проширује и на простор Галерије Дома омладине, а отварање је 21.09.2021. у 19 часова.

Аутор изложбеног текста је Франц Вибмер, сликар и асистент на одсеку за Проширено поље слике на Академији ликовних уметности у Бечу.
Захваљујемо Аустријском Културном Форуму на подршци при транспорту радова.

Јелена Мицић (1986, Књажевац) је магистрирала на Академији ликовних уметности у Бечу 2020. године на одсеку за Текстуалну скулптуру (ментор Хајмо Цоберниг). Живи и ради у Бечу као слободни уметник и кустос. Награђена је Димитрије Башичевић Мангелос студијским боравком у Њујорку 2021. године. Оснивач је неформалне групе УМЕТНИК*.

jelenamicic.com

 

 

 

Top