ГЛАВНИ И ОДГОВОРНИ УРЕДНИК БИРА ЗА ВАС – ЈАНУАР 2021.

Драга наша публико,

Несумњиво тешка година је за нама. По свему другачија и неизвесна. Заједно са вама смо прошли дуг пут током којегсмо се трудили, да вам у сваком тренутку будемо на услузи и да у складу са могућностима пошаљемо поруку да је Дом културе Студентски град увек уз вас.

Од самог почетка борбе са овом тешком и пре свега непознатом болешћу потрудили смо се да, вама, нашој публици, сви програми буду доступни путем интернета. Од марта месеца, путем наших друштвених мрежа, пласирано је преко две стотине програма, а скоро 600.000 посетилаца је указало поверење Дому културе Студентски град. У тренуцима када смо били у могућности да се вратимо живим програмима, заједно смо поделили радост што се поново видимо на нашим „клупицама“ и били пресрећни што сте током септембра и октобра посећивали наше програме као некада. На жалост, крај године поново дочекујемо без живих програма, али се надамо да ћемо наредних недеља поново бити у могућности да се видимо на филмским пројекцијама, позоришним представама, књижевним вечерима, концертима, трибинама, изложбама.

Увек и пре свега нам је приоритет била ваша здравствена безбедност и здравље запослених Дома културе Студентски град, и са тиме ћемо наставити убудуће. Пандемија нас није зауставила да после деценија небриге реновирамо све тоалете у установи, заменимо електричне инсталације, обезбедимо све неопходне мере здравствене заштите и Дом културе Студентски град учинимо бољим местом за живот и учење. Библиотека Дома културе, као централно место окупљања студената, је током целог лета омогућила услове за безбедно припремање испита, чланарине су продужене свим корисницима у времену трајања полицијског сата, а годишње и полугодишње чланарине ће важити и током јануара 2021. године.

Са оптимизмом гледамо у наредну годину. Имамо велике планове и надамо се да ћемо их заједно са вама успешно реализовати. Као најзначајније догађаје за наредну годину издвојио бих програм ликовне редакције Дома културе Студентски град под називом Они живе (They live), који ће бити реализован захваљујући подршци Европске уније кроз програм Креативна Европа. Кроз овај пројекат бавићемо се студентима и студентским животом од оснивања Студентског града и раније, до данас. У оквиру редакција позоришног и ликовног програма нас очекује наставак на припреми једног од највећих светских мјузикала Исус Христ Суперстар (Jesus Christ Superstar), а премијеру овог капиталног дела Ендрјуа Лојда Вебера очекујемо за дан Дома културе Студентски град, 24. маја 2021, на педесетогодишњицу праизведбе овог дела у Београду. Крајем године нас очекују фестивали Балканима и Алтернативефилм/видео, по којима је Дом културе Студентски град постао препознатљив не само у региону већ и целом свету. И не само то, свих седам редакција Дома културе Студентски град понудиће велики број других програма за које верујемо да ће обогатити културни живот не само Студентског града већ и шире.

Уколико имате предлоге, сугестије а можда и примедбе, ми вам свакако стојимо на услузи. Од 1. јануара ће вам на располагању бити посебан имејл sugestije@dksg.rs путем кога ћете моћи да нам пошаљете запажања и тако нам помогнете да будемо још бољи и вама на услузи.

Желим вам срећну Нову годину, добро здравље, успешно положене испите и надам се да ћемо се током 2021. године видети у великом броју на вашем и нашем старом и добро знаном месту - Дому културе Студентски град.

Борис Постовник, директор Дома културе Студентски град,

главни и одговорни уредник

Top