ФИЛМОВИ СА РАДИОНИЦЕ БРЗИНСКОГ АЛТЕРНАТИВНОГ ФИЛМА НА ПРОГРАМУ ФЕСТИВАЛА НАЈКРАЋИ ДАН

Најкраћи дан је фестивал краткометражног филма који се традиционално широм света одржава најкраћег дана у години – 21. децембра, а удружење за едукацију у области аудиовизуелне културе, Филмкултура, започело је са радом управо манифестацијом Најкраћи дан, у Београду први пут одржаном на зиму 2013. године.
Десета по реду београдска прослава Светског дан кракометражног филма и јубиларни десети рођендан удружења Филмкултура одржаће се у четвртак 21. децембра од 17х до 00х у бару Спрат у Цетињској, а очекују вас пројекције успешних домаћих кратких остварења и оних до сад никад виђених, озбиљни и мање озбиљни разговори, као и поигравање са филмском траком.
Пројекција филмова насталих на радионицама Филмска секција (Филмкултура и Југословенска кинотека) и Брзинска радионица алтернативног филма, коју ју организовао Академски филмски центар Дома културе Студентски град (од 17.00 часова), први пут пред публиком представља филмове средњошколаца, студената и младих филмских професионалаца, неоптерећене жанровима, родовима или форматима: чиста филмска игра.
Улаз на све програме фестивала Најкраћи дан је бесплатан, док комплетну сатницу програма можете пронаћи на следећем линку https://filmkultura.com/10-godina-filmkulture-i-najkraceg-dana/  

Top