ФИЛМОВИ АКАДЕМСКОГ ФИЛМСКОГ ЦЕНТРА ДКСГ НА МАРТОВСКОМ ФЕСТИВАЛУ

Na predstojećem Martovskom festivalu - 66. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog fil

FILMOVI AKADEMSKOG FILMSKOG CENTRA DKSG NA MARTOVSKOM FESTIVALU

 

Na predstojećem Martovskom festivalu - 66. Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma, koje će biti održan od 27. do 31. marta u Domu omladine Beograda, biće prikazano 5 kratkih filmova u produkciji Akademskog filmskog centra DKSG. U takmičarskom programu eksperimentalnih filmova i video arta biće prikazani filmovi Dogs, moon river and Baudelaire, autorke Marije Kovačine, Dreamland, Alana Brauna i Intermeco, Saše Petrovića. Animirani film Florigami, autorke Ive Ćirić, koji je realizovan u ko-produkciji sa Jadranskom animacijom iz Pule, biće prikazan u takmičarskom programu animiranih filmova. Dugogodišnja saradnica i autorka Akademskog filmskog centra DKSG, Ivana Todorović, prikazaće svoj novi dokumentarni film Ademovo ostrvo (ko-produkcija sa Blok filmom), u takmičarskom programu kratkometražnih dokumentarnih filmova.

Igor M. Toholj, urednik filmskog programa Doma kulture „Studentski grad“, u svojstvu autora, biće prisutan na festivalu sa dva filma - Svedok jednog vremena, u takmičarskom programu dugometražnih dokumentarnih filmova i Transpozicija, u takmičarskom programu eksperimentalnih filmova i video arta. Urednik Arhiva medija DKSG, Ivan Velisavljević, biće član međunarodnog žirija za kratke igrane filmove a u sklopu festivala biće prikazani neki od filmova koji se deo Arhiva u specijalnom programu Kino-klubaši u Jatagan mali, posvećenom Dušanu Makavejevu.

Više informacija o filmovima i programima, kao i kompletnu satnicu možete pronaći na sajtu festivala http://martovski.rs/sr/.

Top