Фестивал блуз бендова

Фестивал кроз који је до сада прошло више од двадесет састава регионалне блуз сцене. Фестивал јесте ретка музичка манифестација у Београду на којој се на једном месту могу чути водећа имена блуз музике из Србије и окружења.

Публика је до сада могла да чује следеће саставе: Di Luna Blues Band (Београд), Loup-Garou (Београд), Старе куке (Инђија), Никола Чубрило бенд (Београд), Travellin’ Cats (Београд), BluesTone Band (Београд), The Cockblockers (Крагујевац-Београд), The Petting Blues Band (Нови Сад), SOUL STEAMERS (Панчево-Београд), COTTON PICKERS (Младеновац), THE HIGHLANDERS (Ужице), BENNY BRICKMANN BAND (Ниш), Блуз Машина, Blue Family, Raw Hide, као и пионира наше блуз сцене Драгољуба Црнчевића Бакија и његов Dr. Project Point Blank

Фестивал је подржан од стране више медијских кућа: Студио Б, Рок Радио, Радио Београд, РТС.

Фестивал се изводи уз подршку Секретаријата за културу града Београда

Циљ фестивала :

Да се публици кроз лично искуство приближи блуз као особени музички догађај. Да се млади едукују ка другачијој врсти музике, коју често и немају прилике да чују у срединама из којих долазе. Да се концертни блуз приближи новој публици, да се прошири интересовање за тај и друге облике живе музичке делатности.

 

Top