Министар Младен Шарчевић у посети Дома културе „Студентски град”.

FEST U DKSG

46. FEST u DKSG

25.2-4.3.

VELIKA SALA

Prodaja ulaznica od ponedeljka 19. februara

Cena ulaznice 200 dinara

 

Nedelјa 25. 2

18.00

CRNI LEPTIR

r: Brajan Gudmen

ul: Antonio Banderas, Džonatan Rajs Majers

SAD, 2017, 93'

Na obodu planinskog gradića, u kome se događa niz otmica i ubistava, povučeni pisac Pol pokušava da započne pisanje scenarija za koji se nada da će mu spasiti karijeru. Posle napetog susreta na jednoj večeri sa skitnicom Džekom, Pol mu nudi smeštaj. Ubrzo dovitlјivi, zahtevni Džek nađe način da se na silu uklјuči u Polov rad i njih dvojica počinju igru superiornosti koja će najzad dovesti jednu priču do kraja.

 

20.00

AFERA NIL-HILTON

r: Tarik Saleh

ul: Fares Fares, Mari Marek

Švedska, Danska, Nemačka, Francuska, 2017, 106'

Kairo, 2011. godine, nekoliko nedelјa pre izbijanja revolucije. Detektiv Noredin, koji radi u ozloglašenoj Kasr el-Nil policijskoj stanici, dobija zadatak da istraži slučaj ubijene pevačice. On uskoro shvata da ova istraga vodi do društvene elite, bliske predsednikovim lјudima od poverenja.

 

Ponedelјak 26.2.

18.00

MARDžORI PRAJM

r: Mihael Almerejda

ul: Hana Ros, Jon Ham, Džina Dejvis

SAD, 2017, 99'

U bliskoj budućnosti, u vremenu veštačke inteligencije 86-godišnja Mardžori sa gomilom različitih, bledih uspomena, ima zgodnog novog pratioca koji liči na njenog pokojnog muža i programiran je da joj priča priču o njenom životu. Šta bismo zapamtili, a šta zaboravili, ako nam je data prilika da biramo?

 

20.00

DUHOVI SA SICILIJE

r: Fabio Grasadonija, Antonio Pjaca

ul: Julio Jedlokovska, Gaetano Fernandez

Italija, Franscuska, Švajcarska, 2017, 105'

U malom sicilijanskom selu na ivici šume nestaje trinaestogodišnji Đuzepe. Luna, njegova drugarica koja ga voli, odbija da prihvati njegov misteriozni nestanak. Usprotivlјuje se tišini i saučesništvu koje je okružuju, a da bi ga pronašla, spušta se u tamni svet koji ga je progutao, na čijem ulazu se nalazi misteriozno jezero. Samo njihova neuništiva lјubav moći će da je vrati nazad.

 

Utorak 27.2.

18.00

DOVIĐENјA, TAMO GORE

r: ALbert Dupontel

ul: Nahuel Perez Biskajar, Albert Dupontel

Francuska, 2017, 117'

U novembru 1919. dvojica preživelih iz rovova smišlјaju šemu sa spomenicima veteranima. Jedan je izuzetni dizajner, a drugi skromni računovođa. U Francuskoj ludih dvadesetih, njihova operacija postaje koliko opasna, toliko i spektakularna.

 

20.00

ANA, LjUBAVI MOJA

r: Kalin Peter Necer

ul: Diana kavaloti, Mirčea Postelnicu

Rumunija, Nemačka, Francuska 2017, 127'

Ovo je priča o Ani i Tomi i o njihovoj vezi kroz koju se, kao crvena nit, provlači Anina mentalna bolest. Ona uvlači par u međusobnu zavisnost i postepeno iznutra uništava njihov odnos.

 

Sreda 28.2.

18.00

RANA

r: Džon Trengouv

ul: Nakan Turem, Bonkil Mantsai

Južna Afrika, Nemačka, Holandija, Francuska, 2017, 88'

Ksolani, usamlјeni fabrički radnik pridružuje se muškarcima svoje zajednice u planinama Istočnog Kejpa da bi obavili obred inicijacije grupe mladića. Kada neposlušni iskušenik iz grada otkrije njegovu najveću tajnu, čitav Ksolanijev život počinje da se razotkriva.

 

20.00

VERNOST

r: Matijas Roskam

ul: Matijas Šunerc, Adel Egzarkopulos

Belgija, Francuska, Holandija 2017, 130'

Priča o tragičnoj lјubavi između Žižija, visoko kotiranog gangstera, i Bibi mlade devojke – vozača trkačkih automobila koja pripada visokom staležu, ispričana je na pozadini brutalne vladavine kriminalne bande u Briselu.

 

Četvrtak 1.3.

18.00

ISKRA

r: Gojko Bakulјan

ul: Mirko Vlahović, Mladen Nelević

Crna Gora, Srbija, 2017, 90'

Petar je inspektor u penziji i sve što mu je ostalo u životu je njegova ćerka Iskra. Monotonija penzionerskih dana biva prekinuta u trenutku kada mu Igor, novinar i Iskrin kolega, javlјa da Iskre nema već par dana. Radeći na jednom članku, u žurbi je od Igora pozajmila klјučeve njegovog automobila i više se nije vraćala. Ipak, auto ubrzo biva pronađen u jednoj uvali pokraj uskog i zabačenog seoskog puta, ali od Iskre ni traga. Sve ukazuje da je u kolima sa njom bila još jedna osoba. Potraga za Iskrom počinje i istraga za uzrokom Iskrinog nestanka odvodi Petra daleko u njegovu

prošlost.

 

20.00

HORIZONTI

r: Svetislav Dragomirović

ul: Gojko Baletić, Slobodan Beštić

Srbija, 2017, 97'

Jedna velika laž uvlači naizgled običnu seosku porodicu u komplikovane i neprirodne odnose koji kulminiraju višestrukim ubistvom, tragedijom koja ostavlјa neizmerne posledice na preživele.

 

Petak 2.3.

18.00

ZAISTA, NIKADA NISI BIO OVDE

r: Lin Remzi

ul: Hoakin Feniks, Ekaterina Samsonov

VB, Francuska, SAD, 2017, 89'

Tinejdžerka je nestala. Brutalni i problematični izvršitelј kreće u spasilačku misiju. Korumpiranost moćnika i osveta pokreću lavinu nasilјa...

 

20.00

ZRNO

r: Semih Kaplanoglu

ul: Žan Mark Bar, Ermin Bravo

Turska, Nemačka, Francuska, Švedska, Katar, 2017, 123'

Profesor Erol Erin, stručnjak za genetiku semenja, živi u neodređenoj bliskoj budućnosti, u gradu koji magnetni zidovi štite od imigranata raznih profila. Iz nepoznatog razloga, polјoprivredni zasadi u gradu zapali su u genetsku krizu. Na sastanku u sedištu korporacije Novus Vita, Erol saznaje za kolegu genetičara Ćemila Akmana koji je napisao rad o cikličnim krizama koje pogađaju genetski modifikovana semena. U potrazi za njim, Erol kreće na put, koji će ga naterati da preispita sva svoja prethodna znanja i stavove.

 

Subota 3.3.

18.00

TRAGOM KOSTIJU

r: Agnješka Holand

ul: Agnješka Magnat, Grabka, Viktor Borovski

Polјska, Nemačka, Češka, Švedska, Slovačka, 2017, 128'

Janina Dušejko, starija žena, živi sama u dolini Klodsko, gde se dešava niz misterioznih zločina. Dušejko je ubeđena da zna ko ili šta je ubica, ali niko joj ne veruje.

 

20.15

JUPITEROV MESEC

r: Kornel Mundruco

ul: Merab Nindze, Zombor Jeger

Mađarska, Nemačka, Francuska 2017, 130'

Mladi imigrant je ustrelјen dok je ilegalno prelazio granicu. Uplašen i u šoku, ranjeni Arjan sada može misteriozno da levitira kad poželi. Bačen je u izbeglički kamp, a napolјe ga krijumčari Dr Štern u nameri da iskoristi njegovu izuzetnu tajnu. Gonjeni razbesnelim upravnikom kampa Laslom, begunci stalno menjaju mesto u potrazi za bezbednošću i novcem. Podstaknut Arjanovim izuzetnim moćima, Štern preuzima zaokret u veri u svetu u kojem se čuda razmenjuju za malu nadoknadu...

 

Nedelјa 4.3.

18.00

NIOTKUDA

r: Fatih Akin

ul: Dian Kruger, Denis Moskito

Francuska, Nemačka, 2017, 106'

Katjin život se iznenada ruši kada njen muž Nuri i sin Roko poginu u bombaškom napadu. Nјena porodica i prijatelјi pokušavaju da joj pruže podršku. Danilo, advokat i Nurijev najbolјi prijatelј, zastupa Katju na suđenju osumnjičenima – mladom paru neonacista. Suđenje gura Katju do granica izdržlјivosti, ali za nju nema alternative: ona želi pravdu.

 

20.00

DVOSTRUKI LjUBAVNIK

r: Fransoa Ozon

ul: Marin Vakt, Džeremi Renije

Francuska, Belgija, 2017, 107'

 

Kloe, osetlјiva mlada žena sklona depresiji, počinje da odlazi na psihoterapiju i zalјublјuje se u svog psihoterapeuta Pola. Nekoliko meseci kasnije oni počinju da žive zajedno, ali Kloe uskoro otkriva da njen lјubavnik drži u tajnosti deo svoje ličnosti.

 

 

 

 

Top