ФЕСТ У ДОМУ КУЛТУРЕ СТУДЕНТСКИ ГРАД

Na kanalu RTS DIGITAL 17. 9. u 18:15 biće emitovan dokumentarni film “Kroz atelje”

Na kanalu RTS DIGITAL 17. septembra u 18:15 biće emitovan dokumentarni film “Kroz atelje” o istoimenom autorskom projektu Ane Bogdanović realizovanom u Velikoj galeriji DKSG. Film je snimljen u produkciji Doma kulture Studentski grad u režiji Dragomira Zupanca.

Reprizni termini su 18. septembra u 02:15 i 10:15.

 

Četrdeset godina delovanja Dom kulture Studentski grad obeležava 16, 17. i 18. septembra, a RTS Digital tim povodom emituje jedan od najnovijih dokumentarnih filmova iz njihove produkcije u režiji Dragomira Zupanca.

 

„Kroz atelje" je dokumentarni zapis o istoimenom autorskom izložbenom projektu Ane Bogdanović realizovanom u galeriji Doma kulture Studentski grad 2013. godine. Sa umetnicima Marijom Đorđević, Nemanjom Lađićem, Nikolom Markovićem, Goranom Micevskim, Ivanom Šuletićem i umetničkim parom Ninom Simonovićem i Frančeskom Fonasijem, autorka izložbe razmatra prostor umetnikovog ateljea kao mesto fizičke, mentalne i materijalne prirode za koji se vezuju procesi pripreme stvaranja i izvođenja umetničkog dela. U dijalogu sa specifičnim prostorom Velike galerije Doma kulture Studentski grad predstavljene su umetničke intervencije i rekacije koje za svoje polazište uzimaju atelje sa različitih aspekata njegovog simboličnog i konceptualnog značenja, kao mesto akcije, kontemplacije, dijaloga, imaginacije i materijalizacije čina umetničkog stvaranja.

 

Top