Изложба Академије техничких струковних студија Београд - одсек Београдска политехника

Петак, 16. април, 18.00, Велика галерија

 Академија техничких струковних студија Београд – Одсек Београдска политехника од 2004. године у месецу априлу, у Великој галерији ДКСГ, традиционално одржава Годишњу изложбу радова студената дизајна као интегрални део наставног процеса. Насловна тема овогодишње изложбе студентских радова Дистанца која нас спаја инспирисана је тренутном ситуацијом изазваном пандемијом вируса COVID-19 у којој живимо и како она утиче на стваралачке процесе у сфери дизајна и уметности. Изложба обухвата два сегмента -  излагачки и уметничке пројекте, у складу са болоњском конвенцијом.

На овој смотри студентских радова јавности ће бити приказани најбољи радови и креације из дизајна и уметничких предмета, студијских програма основних студија, са четири акредитована студијска програма: Графички дизајн, Дизајн индустријских производа, Модни дизајн, Концепт и карактер дизајн и Мастер струковних студија на графичком дизајну.

Изложба је од великог значаја за сам наставни процес као вредновање и праћење рада једне генерације студената. Савремена стремљења из области дизајна, појаве и употребе нових технологија и материјала, све масовнијег коришћења дигиталних технологија у дизајну и захтева тржишта, подстиче нас осавремењавању и подизању квалитета наставе. Такође обавезује да студенте у складу са њиховом креативношћу припремамо за данашње тржиште. Изложба је и прилика да вреднујемо наше педагошке способности у неговању младих талената, кроз њихов рад у класичним ликовним техникама и дигиталним технологијама.

 Овом манифестацијом подстичемо студенте на још веће ангажовање у свом креативном раду, указујући јавности на младе таленте и упознајући будуће студенте са дизајнерским студијским програмима Академије техничких струковних студија Београд – Одсек Београдска политехника.

Изложба ће бити приказана и у оквиру виртуелне галерије на сајту школе и преко друштвених мрежа.


 

Top