БОРБЕНИ СЕМИНАР: Живе књиге

Уторак, 14. децембар, 19.00, Студио 28

Борбени семинар се наставља! У децембру поново одржавамо сесије живих књига на којима ће учесници некадашњих студентских борби, кроз сећање и анализу, говорити о својим искуствима. Бавимо се блокадама београдских факултета 2011. године, са фокусом на Филозофски, као и студентским покретом у Новом Саду и протестима 2017. године у ова два града.
 

БЛОКАДА ФИЛОЗОФСКОГ У БЕОГРАДУ (2011) И ПРОТЕСТ 7 ЗАХТЕВА (2017)

О учешћу у студентској блокади Филозофског факултета 2011. године, на којој су се студенти борили за смањење школарина, признавање апсолвентског стажа и за увођење буџетских граница на 48 ЕСПБ и учествовали у организацији студентског, а потом и ширег, радничког протеста групе „7 захтева“ настале 2017. године, говори Исидора Петровић.

Исидора Петровић студирала је социологију на Филозофском факултету у Београду, неколико година радила са децом укљученом у живот и рад на улици у насељу Мали Лесковац на Карабурми, а затим у медијима, као чланица уредништва часописа „Монд“. Учесница је блокаде Филозофског факултета 2011. године и априлских протеста 2017. године, након чега је била део колектива 7 захтева. Уређивала је и водила емисију Местимично облачно на Радиоапарату. Данас ради у цивилном сектору.

Разговоре модерира: Мина Милошевић, драматуршкиња и учесница студентских борби 2020. године.


*Пројекат "Борбени семинар: Студентске борбе за право на образовање у 21. веку" реализује се уз подршку Фондације за отворено друштво

Top