Борбени семинар: Студентске борбе за право на образовање у 21. веку

Пројекат "Борбени семинар: Студентске борбе за право на образовање у 21. веку"

Дом културе Студентски град добио је средства за пројекат "Борбени семинар: Студентске борбе за право на образовање у 21. веку" на конкурсу Фондације за отворено друштво. Пројекат ће се реализовати у току једне године, до септембра 2022., а резултираће аудио-визуелном архивском колекцијом, публикацијом и документарним филмом.

Задатак пројекта је да у стварање архива медија, живе дискусије, израду публикације и креирање документарног филма, истраживачку рефлексију, активно прикупљање и креативну употребу архивског материјала, укључи некадашње предводнике прогресивних студентских борби и садашње студенте који су заинтересовани за борбу за право на образовање и социјалну правду као једно од темељних начела Устава Републике Србије.

Пројекат указује на потребу организованог студентског активизма и укључивање студената у демократски процес преговора и партиципације у одлучивању.

Чланови пројектног тима су Иван Велисављевић, уредник Архива медија (координатор пројекта и архивског тима) и шеф Академског кино клуба Милан Милосављевић (продуцент и координатор филмске екипе), Ивана Анђелковић (координаторка истраживачког тима и уредница публикације), Мина Милошевић (координаторка Живих књига и дискусија), уз велику помоћ Маиде Груден, уреднице ликовног програма.

 

Top