6. књижевни фестивал ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ од 22. до 26. јануара у 19/19.30/20

6. књижевни фестивал ПОСТНИНОВСКЕ ЧАРОЛИЈЕ од 22. до 26. јануара у 19/19.30/20

Уторак 23. јануар

19.00 Борислав Чичовачки и Милена Ђорђијевић 

Рођен 1966. у Сомбору, писац, либретиста, музиколог, професор обое и камерне музике на ФИЛУМ у Крагујевцу, објавио у Холандији 11 књига. Роман Црни кос, а по пољу божури у 10 најбољих књига балканских писаца објављених у Холандији, према избору критичара листа NRC Handelsblad. Поред ове књиге, на српском је објавио роман Расковник, драму Потамнели анђели балканских ратова, Писмо из Амстердама и друге недописане биографије и У старини, име му беше Хемус: прилози за малу географску читанку.// Абхаја: роман у четири бдења (Академска књига) – Исповести једне душе у 4 реинкарнације, током којих се сусреће с искушењима сурових средина у којима је живела: Данска током крсташких ратова, Југославија током обрачуна са Стаљином, Њујорк у време Макартијевих прогона, Европска унија док траје осветољубива похара Me Too. Душа је толико збуњена и уплашена, да тражи помоћ свог водича у превазилажењу препрека које јој се намећу из живота у живот.

19.30 Нађа Пeтровић и Виолета Стојменовић

Рођена 3.8.1997. у Београду, завршила драматургију на ФДУ и мастер из филмске и ТВ режије. Са 16 година објавила роман То је то. Приче објављене у збиркама. По њеним сценаријима снимљено десетине кратких филмова. Режирала кратке филмове и кратки документарац Други август. Живи у Београду. // Медузе живе заувек док их не ухвате (Геопоетика) – Тинејџерска драма која се претвара у узбудљиву интимну исповест. Прича о крхкости, страху од смрти и од живота. Интензивно испричана емотивна прича ствара свет прозе која директно баца истину у лице, као ликови омиљеног филма јунакиње – Главом кроз зид.

20.00 Бојан Савић Остојић и Иван Миленковић 

Рођен 5.9.1983. у Београду. Аутор песничких књига Стереорама, Јеретички датив и Прскалица, збирки фрагмената Алеаториј и Подли подли псалми, романа Пункт, Нема оазе и Ништа није ничије (најужи избор за НИН-ову награду). Преводи с француског језика и пева у бенду Клот. // Време воде (Контраст) – Роман о трагању за истином о трагичној судбини баба Росе, јунакове прабабе по оцу. Будући да нема никаквих докумената о њеном нестанку, јунак мора да се ослони на приче других људи.

Top