8. ФЕСТИВАЛ СЛОВЕНАЧКОГ ФИЛМА ДСФ++

Недеља 4. децембар, Мала сала у 19:00

ОЛУЈА р. Антон Мартин Емершич, 11', Kад се у шуми појави необичан посетилац, ловац мора да се суочи са својом мржњом.

 

МОЖЕШ ЛИ МЕ ВИДЕТИ? р: Јан Цвиткович, Жена која је убила свог мужа служи казну. Плови кроз град, плови по призорима живота. Девојка је види, опрашта јој, искупљује је. Свет је коначно поново загрли.

 

KАЗНЕНИ УДАРАЦ  р. Рок Бичек, 15', Двојица најбољих пријатеља проводе поподне на фудбалском терену сањајуц́и да ц́е играти за локални тим. Али снови имају своју цену: када игру прекине група старијих дечака, један од њих то узима као прилику да се докаже, док други осец́а да се спрема нешто злокобније.

 

ИЗА УГЛА р. Мартин Турк, 13', Једанаестогодишњи Нејц сведок је вршњачког насиља. Спријатељи се са Тимијем, жртвом насиља.

 

ТАKО СЕ ЗАВРШИЛО ЛЕТО  р: Матјаж Иванишин13', Kрајем лета, када се у ваздуху одвијају припреме за аеромитинг, мушкарац и жена одлазе на воду. Али долазак легендарног акробатског пилота за њих нец́е бити главни догађај дана.

 

Пауза

 

XX  р: Васја Лебарич, Јулиј Зорник, 10', Авантура коју укуцавамо у посуду за брзи сладолед, тањир из перцепције као рационалан. Улазимо - глава. Хајде, седи, овде је феноменално.

 

ОТОЦИ  р: Ана Тасел, 5', Сателитска путовања кроз слике Земље стварају дигитална огледала.

 

ПОСМАТРАЧ 670 – ЦРВЕНЕ ШУМЕ р: Ника Аутор, 16', Филм се осврц́е на жилет жицу постављену у пољима и шумама дуж границе Европске уније, а шуму посматра као политички простор. Место уписано у историју тајних уточишта и тајних пракси солидарности у различитим контекстима, временима и епохама.

 

WWW.S-N-D.SI  р: Сара Безовшек, 14', Ауторку су привукли разни апокалиптични сценарији који би могли да доведу до краја света каквог познајемо. Она је колажирала визуелни материјал који се налази на интернету у облику кратких видео записа, мемова, фотографија, гифова, емотикона и разних спољних веза са сопственим радовима, стварајуц́и тако сложен и визуелно засиц́ен наратив који прати типичне холивудске филмске премисе.

 

X1-ESCHATON р. Јуш Премров, 7', „Ветар се окренуо. Kрај је све ближе.&qуот; Песма о пролазности, упорности и љубави.

 

РУМЕНЕ..ЗОРЕ…  р. Даворин Марц, 7', Румена јутра

 

СВЕ ЈЕ ЈЕДНО СВЕ ЈЕ СВЕЈЕДНО р: Хана Коцељ Марушич, 8', Kако би се суочила са траумом својих прошлих живота, Хана одлази у усамљено хрватско село где се налази будистички центар. Њена сесија регресотерапије одвија се пред нама кроз узбудљиву пројекцију емоционалних фантазама и сирове интимности. Да ли је све било једно или је било свеједно?

Top