Избор главног и одговорног уреника - ПОЗОРИШНИ ZOOM КОКТЕЛ

Уторак, 5. јануар
20.00, Вимео, снимак Зум конференције

ПОЗОРИШНИ ЗООМ КОКТЕЛ је нова форма „дружења" кроз позоришне приче и теме које интересују будуће младе професионалце, студенте драмских академија и факултета.
01. децембра 2020. године, одржана је прва Zoom конференција. Снимак можете погледати на следећем линку: https://vimeo.com/494680553

Тема разговора: ШТА И КАКО ДАЉЕ ПОСЛЕ ДИПЛОМИРАЊА?
Домаћини: Андрија Даничић и Владимир Нићифоровић.
Гости: Стеван Пиале, Матеја Поповић и Иван Перковић.


ЗООЛОШКА ПРИЧА, Едварда Олбија, у режији Филипа Гринвалда, је дипломска представа глумаца Владимира Нићифоровића и Андрије Даничића, у класи професора др Владимира Јевтовића и асистента Велимира Бланића на Академији умјетности у Бањалуци, изведена у Дјечијем позоришту Републике Српске, јула 2010. године. Представа је прикључена репертоару Народног позоришта Републике Српске у Бањалуци током сезоне 2010/2011. Турнејом по Србији, априла 2011. године, Владимир и Андрија су се представили као млади глумци позоришној публици у Београду, Новом Саду, Сомбору, Вршцу, Крушевцу, Кикинди итд.

Снимак представе можете погледати на следећем линку: https://youtu.be/wyXB5UrLIog
Фотографије (Вања Бан): https://goo.gl/photos/cih7NsMQhiwgFbPD9


ЧИЧА МИЧИНО ПОЗОРИШТЕ је настало 10. септембра 2015. године. Основали су га Стеван Пиале и Матеја Поповић. Укупан број људи укључених у пројекте (константних и повремених сарадника) за ових пар година је преко 30. То је тим младих људи у којем се налазе академски образовани појединци из сваке области позоришног стваралаштва која је потребна за реализацију позоришних и ванпозоришних пројекта. Свака представа је аутентично ауторско дело. Више о Чича Мичином позоришту можете погледати на линку: www.facebook.com/cicamicinopozoriste


 

НАСТеатар окупља професионалне позоришне ствараоце. Оснивач НАСТеатра је глумац Иван Перковић. Циљ НАСТеатра је да кроз представе у потпуности афирмише живот и дело Момчила Настасијевића, стога се репертоар НАСТеатра углавном састоји од гостовања у земљи и иностранству. НАСТеатар такође ради представе по текстовима аутора који иду трагом Настасијевића.

Значај Момчила Настасијевића за нашу књижевност, још није у потпуности откривен. Он је поред матерњег одлично познавао: француски, немачки, италијански, латински, енглески и руски језик. Одлично је дакле познавао светску књижевност али никада из ње није узимао моделе, као што су то радили многи наши песници. Због тога је за живота оспораван, потискиван и прећуткиван од стране јавности - упркос томе он је успео да својим јединственим стилом нађе нове звуке и тонове који су обогатили нашу књижевност.

Фотограф: Јован Видаковић. 

 

 
Top