22. 1. 2019.| Književni program

22 – 25. januar / Magistrala DKSG/ 19 - 21

POSTNINOVSKE ČAROLIJE

Nesveobuhvatna smotra domaćih romanopisaca

s kritičarima koje su izabrali

 

Utorak, 22. januar

19.15 VLADIMIR VUKOMANOVIĆ RASTEGORAC/ razgovara Saša Ćirić

 

Vladimir Vukomanović Rastegorac (Kraljevo,1986), doktorirao na Filološkom fakultetu. Piše književnu kritiku. Autor tri knjige poezije, poeme za decui zbornika pesama o smrti za decu i mlade, priređivač izbora iz mlade srpske proze. Od je njegov prvi roman.

Saša Ćirić (Pirot, 1975) završio Srpsko-svetsku književnost. Književni kritičar na Radio Beogradu II i u tjedniku Novosti iz Zagreba. Urednik u Betonu, dodatku Danasa. Pisao političke analize za e-novine, e-balkan, Peščanik i elektrobeton.net.

 

19.45 Skajp uključenje iz Banja Luke

LANA BASTAŠIĆ / razgovara Jasmina Vrbavac

 

Lana Bastašić (Zagreb, 1986) piše priče i poeziju. Dobitnica nagrada za priču, kao i nagrada za poeziju i dramu. Živi u Barseloni, gde uređuje književni časopis Carn de cap i vodi školu književnosti Bloom. Uhvati zeca je njen prvi roman, preveden na katalonski.

Jasmina Vrbavac (Beograd, 1965) diplomirala Jugoslovensku i svetsku književnost, magistrirala na FDU. Urednica u Redakciji za kulturu RTS-a. Bavi se književnom kritikom i teorijom.

 

20.15 FILIP GRBIĆ / razgovara Katarina Pantović

 

Filip Grbić (Beograd, 1984) diplomirao Filozofiju. Za prvi roman Ruminacije o predstojećoj katastrofi dobio nagradu Miloš Crnjanski. Prelest je njegov drugi roman.

Katarina Pantović (Beograd, 1994) diplomirala Komparativnu književnost u Novom Sadu, gde pohađa doktorske studije. Piše poeziju i književnu kritiku.

 

foto Jana Rastegorac Vukomanović
foto Juan Diego Valera