1. 9. 2018.| Likovni program

1-10. septembar, Galerija

Otvaranje: subota, 1. septembar, 19.00

IX GRAFIČKA KOLONIJA MLADIH(PROLOM BANjA) Učesnici:Svetlana Maraš (Srbija), Timo Johanes /Timo Johannes (Nemačka), Bojana Petković (Srbija), Deana Petrović (Srbija), Margarida Ribiero/Margarida Ribeiro (Portugal), Maksimilijan Volfs /Maximilian Wolfs (Nemačka)

 

Glavni fokus ovogodišnje kolonije usmeren jena povezivanje prirode i novih medija. Imajući u vidu lokaciju na kojoj se kolonija održava (Prolom Banja),učesnici su inspiraciju pronašli u okruženju, istražujući lokalnu mitologijui procese nastale u prirodi koji se takođe mogu reflektovati u tehnologiji. Prakse koje su pozvani umetnici primenjivali vezani su za nauku, digitalne medije, spekulativni dizajn i kibernetiku, a slične teme obrađivali su svojim prethodnim umetničkim radovima, baveći se uticajem tehnologije na čoveka i njegovo prirodno okruženje, poetikom mašina i kinetičkim instalacijama, interaktivnim dizajnom, animiranjem predmeta uz pomoć motora i komunikacijom unutar biotičkih sistema.

 

Grafička kolonija mladih u Prolom Banji već devetu godinu po redu  godinu omogućava umetnicima iz cele Evrope da se kroz susrete i zajednički rad povežu, u cilju razmene iskustava i istraživanja na polju grafike i savremene umetnosti.

 

IX Grafičkkolonijmladih podržalo je Ministarstvo kulture i informisanjaRepublike Srbije.

 

Radno vreme Galerije: svakog dana osim nedelje od 17:00 - 21:00

Ulaz slobodan