30. 6. 2015.| Književni program

Utorak 30.6. u 20:00, Klub Magistrala

Predstavljanje romana Tanje Stupar Trifunović SATOVI U MAJČINOJ SOBI

Učestvuju: Vladislava Gordić Petković, Ljiljana Šop i Tanja Stupa Trifunović

 

Roman Satovi u majčinoj sobi bio je u užem izboru za NIN-ovu nagradu 2014. i u užem izboru za nagradu Biljana Jovanović.

 

 „Šta je to što u životu žene ima ukus gorkih badema? Ti si neprobavljivo mjesto u meni. Majka ćuti izdužena kao okomiti rub prozora koji vodi ka terasi. Otac lupa tanjire o pod. Lupa riječi teških i surovih. Majka ćuti teško i surovo. Buka i tišina, teško i surovo. To je ljubav. Neprobavljivo mjesto u meni. Teško i surovo.“

 

Tanja Stupar Trifunović (Zadar, 1977) diplomirala je na Filološkom fakultetu u Banja Luci. Objavila je 4 knjige poezije i 1 knjigu priča. Njena poezija je nagrađivana i prevedna na engleski, nemački, poljski, slovenački, makedonski, madjarski, danski i francuski jezik.  "O čemu misle varvari dok doručkuju" je kao najbolja knjiga poezije objavljena u BiH 2007/08 nominovana za Književnu nagradu za Istočnu i jugoistočnu evropu (CEE Literature Award), gde se našla u najužem izboru a autorka je nagradjena rezidencijom u Beču. Knjiga "Glavni junak je čovjek koji se zaljubljuje u nesreću" nagradjena je kao najbolja knjiga poezije 2009. nagradom Fra Grgo Martić.

Urednica je časopisa Putevi. Živi u Banja Luci.

 

 Vrste materijala u arhivi: Fotografija


foto: Marija Konjikušić
Link za dokument :