"/> Виљушка пуна љубави
21. 12. 2012.| Muzički program

Петак 21. 12. у 19:00, Велика сала

Виљушка пуна љубави (Stuttgart online, Kriške, Pionir 10)

 

Ако не знате где ћете на дан апокалипсе, дођите да је дочекамо заједно у Великој сали Дома културе Студентски град!

Након пројекције филма Виљушка пуна љубави (19:00 у Великој сали), са темом маргинализованих рокнрол група које тренутно стварају у Србији, следи концерт на коме наступају три бенда, учесника овог филма.

Kriške

Иако постоје више од три године, Кришке није лако сврстати у један музички правац. Њихова музика је ближа бендовима седамдесетих и призвуку који су тада носили таласи краут рока и ноис сцене андерграунд бендова. Кришке истражују границе жанрова и стилова, и често их превазилазе иновацијама и отвореним приступом који обједињује утицаје сличних бендова из прошлости и савремене алтернативне светске музике.  До сада су одсвирали значајан број самосталних концерата и учествовали на бројним фестивалима и групним свиркама у Србији, Македонији, Словенији и Хрватској, где је реакција публике била више него позитивна.
Stuttgart Online

Група постоји од 2006. године, док их је веб магазин Попбокс прогласио за најбоље дебитанте већ у 2007. години. Њихови синглови прославили су их међу публиком и уврстили на све битније домаће радио листе. Поред великог броја наступа у Србији и у региону, осим два гостовања на Егзиту, 2007. и 2009. године, значајни су њихови наступи на ART & MUSIC фестивалу у Пули 2008. године, као и на фестивалу Trenchtown 2010.

Pionir 10

Група настала у Суботици 1999. године окупивши се за компилацију Север Северозапад. Интересовање за рад групе почиње након објављивања сингла “Да, да, да” 2006. године и издавања компилације “Јутро ће променити све” у издању ПГП РТС. Живи албум објављују за хрватску етикету “Слушај најгласније” 2007. године. Први студијски албум објављују 2009. године као самостално издање. Поставу чине Михајло Родић (глас), Даниела Мамужић (клавијатура, глас), Предраг Витнер (гитара), Алекса Оташевић (бубањ) и Петар Митрић (бас). Свирали су  концерте широм Србије, у Мађарској, Словенији и Хрватској. Тренутно припремају нови албум.
Програм настао у сарадњи са редакцијом АФЦ-а.Vrste materijala u arhivi: Fotografija, Plakat Audio snimak

Signature: Ft/12/12; Pl/12/12; A/12/12