20. 12. 2012.| Muzički program

Четвртак 20. 12. у 20:00, Велика сала

Сања Кличковић, споран и Уки Оваскаинен, клавир

Сања Кличковић је рођена у Београду. Музичко образовање почиње од седме године свирањем виолине и певањем у дечијим хоровима. Завршила је основну  музичку школу „Станковић“ и средњу музичку школу „Др. Војислав Вучковић“ у Београду, одсек соло певања у класи професора Милојка Пајевића и још тада за своје наступе добија велики број признања и награда. Музичке студије завршава у Атини (Грчка), као стипендиста грчког конзерваторијума „ATHENAEUM“, у класи професорке Hristine Gianakopoulou. Била је члан хора „Грчке националне опере“ за извођење опере „Кармен“ Жоржа Бизеа, у античко грчком нациналном театру „Irodio Atikus“, као и оперског хора приватног музичког здања „Megaro Muzikis Athinon“ за извођење опере „Кепец“ – „Der  Zverg“ композитора Alexander Zemlinsky.

По завршетку студија, вратила се у родни Београд и наставља са својим уметничким радом у Србији. У току 2011. године одржала је седам солистичких концерта, од тога пет у Београду: у Центру лепих уметности „Гуарнериус“, „Галерији Прогрес“, Музичкој галерији „Коларчеве задужбине“ у организацији центра за музику Коларчеве задужбине, имала концерт у организацији Удружења музичких уметника Србије (УМУС-а) у најстаријој концертној дворани Београда сали Музичке школе „Станковић“,  концерт у галерији Српске академије наука и уметности (САНУ) и концерте у Културно-конгресно-спортском центру „Релаx“ у Ковачици и „Културном ценрту“ Руме.

Програм: А. Скарлати, Ђ. Б. Перголези, Ђ. Верди, В. А. Моцарт, К. Дебиси, М. Вурцис, К. Бабић, Л. БернштајнVrste materijala u arhivi: Fotografija, Plakat Audio snimak

Signature: Ft/12/12; Pl/12/12; A/12/12