12. 12. 2012.| Muzički program

Среда 12. 12. у 20:00, Велика сала

Фестивал савремене уметничке музике „Lasciar Vibrare“
МАГИЧНЕ СТРУНЕ, КОНЦЕРТ САВРЕМЕНЕ МУЗИКЕ ЗА

ГИТАРУ И ГУДАЧКИ АНСАМБЛ

Урош Дојчиновић, гитара и гудачки квартет Rocher

 

Урош Дојчиновић, рођен је у Београду 1959. године. Студирао класичну гитару и књижевност у Београду, дипломирао на Музичкој академији у Загребу, а потом завршио постдипломске студије, одбранивши два доктората на интердисциплинарним музичким темама на Филолошком и Филозовском факултету Универзитету у Београду. Дојчиновићева уметничка активност обухвата преко 3000 наступа остварених широм света, велики број радио и телевизијских емисија, више стотина одржаних стручних предавања, мајсторских семинара и учешћа у раду различитих домаћих и међународних жирија. Објавио је преко 500 стручних радова и снимио више од 60 дискографских издања ( ЛП-плоча, музичких касета, ЦД и ДВД албума), за различите издавачке куће у Америци и Европи. За вишеструко уметничко деловање награђен је са више од 50 медаља, плакета, диплома и других признања у земљи и свету. 

Квартет Rocher снован је 2011. године у Београду на идеју Dua Rocher. Репертоар квартета чине многобројна дела, од класике преко популарних минијатура, па до џез и евергрин стандарда. Поред неколико одржаних концерата у земљи, квартет је имао запажене наступе на Shopping Фестивалу у Дубаију 2012. године, као и у Хрватској (Чаковец) на 39. Мајском музичком меморијалу Јосип Славенски. Квартет тренутно припрема материјал за свој први ЦД.

На програму дела: П. Милојковић, П. Стајић, Д. Кнежевић, G. Krogseth.                      

Концерт помогли: Секретаријат за културу града Београда и Министарство културе републике СрбијеVrste materijala u arhivi: Fotografija Audio snimak

Signature: Ft/12/12; A/12/12