SAB(H)RANA DELA VILJEMA ŠEKSPIRA*

Subota, 4. februar, 20.00, Velika sala

Gradsko pozorište Jagodina

Sab(h)rana dela Viljema Šekspira*

 

Šekspira predstavljaju:

Bule - Petar Mitić

Neša - Nenad Petrović

Viki - Violeta Pešić

Mara - Marija Miladinović

Beli - Dragan Stančević

 

O predstavi:

Sećate li se srednjoškolskih dana, kad ste za obaveznu lektiru čitali „Romea i Juliju”? Dosadno, nerazumljivo i krajnje passe.

E pa niste usamljeni u svom stavu.

A da li Šekspir valja? Apsolutno. Samo je stvar u postavci. Njegove drame su napisane pre više od 400 godina. Zato je grupa američkih glumaca u projekat The Reduced Shakespeare Company odlučila da se poigra sa svim Šekspirovim delima i da ih predstavi smehotresno, britko, jednostavno i krajnje razumljivo. I onda, odjednom svi hrle da gledaju Šekspira. Mlađa pozorišna publika je bila oduševljena. Reduced Shakespeare postao jedna od najgledanijih pozorišnih predstava svih vremena.

U produkciji Gradskog pozorišta Jagodina, a u adaptaciji Branislava Nedića i glumaca koji igraju u predstavi, pred nama su „Sab(h)rana dela Viljema Šekspira” ali na srpski način. A petoro glumaca će vam dokazati da 37 Šekspirovih dela može da se odigra na jedan sasvim drugačiji način. Uz prepoznatljiv srpski humor ova predstava postaje urnebesna komedija koja je na Jagodinskoj sceni već 7 godina.

Predstava ne postavlja nikakvo pitanje osim- zašto ja ovo nisam ranije gledao i kada ću ponovo a gleda se u dahu i pamti zauvek.

Volite li Šekspira? Naravno da ne. Šekspira niko ne voli. To je obično foliranje. Ovog Šekspira SVAKO mora da voli. Ako ni zbog čega drugog onda jer smo dobili odgovor na legendarno pitanje: „Skratiti ili ne skratiti, pitanje je sad”.

Skraćuj!

 

*Cena ulaznice: 600 din. (50% popust za studente i penzionere)

 

 

 

Top