Наш гост СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ поводом књиге СТОВАРИШТЕ

Иако је прошло неколико година од објављивања књиге Серегја Трифуновића, насловљене "Стовариште". драго нам је што ћемо с њим разговарати о овом делу.

Четвртак 14. март у 19.00, Kлуб Магистрала „Драган Ве Игњатовић“
Наш гост – СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ
Представљање романа СТОВАРИШТЕ (Геопоетика, 2021)
Разговарају Сергеј Трифуновић и Тамара Митровић

„(…) помало аутобиографија, а више биографија о себи (оно када пишете о себи као о другоме). АутоБиографија кроз друге и преко других. А највише путопис по испреплетаној Амеро-Србији, од Београда и назад, преко Париза, Амстердама, Њујорка и Лос Анђелеса, али и Лос Аранђеловца. То су предели тела. Све друго у овој књизи предели су душе. И њена прозно-поетска сценографија. А онда – Pick up the pieces and go home (Gold Dust Woman, Fleetwood Mac): после велике игре, као да је покупио пинкле и отишао кући. У нову потрагу. Али, С.Т. нас упозорава да се не плашимо; „прети" да неће постати писац. Но, и да самога себе изневери (што му не би био први пут), опростило би му се.”

                                                                                                                                                                         Владислав Бајац

Сергеј Трифуновић је рођен 2. 9. 1972. у 9.40 ујутро, у Мостару. Девица с подзнаком у Шкорпији и Месецом у Раку. Никако да запамти где су му Марс и Венера. Завршио је само основну школу. После другог разреда гимназије, уписао је Факултет драмских уметности у Београду, који такође није завршио. Но, то му не смета да себе сматра глумцем. 

Top