СТРУЧНО ВОЂЕЊЕ КРОЗ ИЗЛОЖБЕ - Ивана Аранђеловић и Срђан Тунић

Субота, 10. јул, 19.00, Галерија - стручно вођење кроз изложбу  Дневници птице ругалице
20.00, Клуб Магистрала "Драган Ве Игњатовић" - стручно вођење кроз изложбу  Најзад се неко сетио да ваја моје цртеже

Вођење кроз изложбу Дневници птице ругалице са уметницом  Иваном Аранђеловић и кустосом изложбе Срђаном Тунићем посетиоцима ће пружити прилику да сазнају нешто више о уметничким свескама које уметница ради од 2009 до 2021. године, а које обухватају радове настале у Смедереву, Новом Саду, Београду и Истанбулу, инспирисане минијатурама Блиског Истока.

Ивана Аранђеловић је рођена 1988. у Смедереву. Дипломирала је 2011. на Академији уметности у Новом Саду, на смеру Графика. Мастер из Цртања одбранила је 2013. на истој академији. Похађала је мастер студије из Историје уметности на Истанбулском универзитету са циљем да истражује османске медицинске илустрације. Од 2019. покреће је радионицу у простору ДЦ Кров у Београду под називом „Проширено поље цртежа – Ликовни дневник“. Добитница је награде на XV Бијеналу студентског цртежа. Самостално је кренула да излаже 2011. Тренутно живи и ради у Београду.

Од 20 часова у клубу Магистрала "Драга Ве Игњатовић", историчар уметности и кустос Срђан Тунић, аутор изложбе Најзад се неко сетио да ваја моје цртеже, упознаће посетиоце са својим радовима у полимерној глини које ствара од 2017.године.

Срђан Тунић (1984.) је дипломирани историчар уметности и менаџер у култури. Од 2012. ради као независни кустос на различитим пројектима из области уметности, културе и образовања. Ко-оснивач је пројекатаTrans-Cultural Dialogues  (као део мреже Cultural Innovators Network), Кустосирање / About and Around Curating i Street Art Walks Belgrade. Сарађује са уметницима из Србије и бивше Југославије, као и иностранства, истражујући савремену уметност, кустоске праксе, интеркултурализам, независну културну сцену и начине самоорганизовања. Његови текстови су изашли у публикацијама часопис Култура, АФРИКА – студије уметности и културе, Transcultural Studies Journal, International Journal of Comic Art, као и порталима SEEcult, Uneven Earth, Balkanist i Seismopolite magazine.

   

Top